Vremeplov

Prije točno 20 godina postignut je najljepši gol u povijesti finala Lige prvaka

Screenshot: Youtube

NA DANAŠNJI DAN prije 20 godina Zinedine Zidane postigao je najljepši gol u finalima Lige prvaka. Volej ljevicom s ruba kaznenog prostora za Realovih 2:1 protiv Bayera na Hampden Parku u Glasgowu.

Gol nije povijestan samo zbog svoje ljepote nego i važnosti. Postignut u 45. minuti, ispostavio se kao pobjednički u napetom finalu za naslov prvaka Europe. Taj gol, uz isključenje u finalu Svjetskog prvenstva četiri godine kasnije, obilježio je karijeru Zinedinea Zidanea.

Real je protiv Bayera poveo nakon što je Roberto Carlos odlično i daleko iz auta bacio loptu za Raula, koji zabija rutinski za golgetera svoje klase. Samo pet minuta kasnije Lucio je na ubačaj Bernda Schneidera glavom zakucao za 1:1.

Zidaneovu trenutku magije prethodio je onaj Santiaga Solarija i Roberta Carlosa. Brazilac je odigrao za Argentinca, koji sjajnim proigravanjem za dupli pas s Carlosom pokazuje i kakav je tehničar. Carlos tada šalje visoku loptu za Zidanea. Francuz je izveo piruete i umjetnički profinjeno poklopio loptu ljevicom te zabio gol karijere i gol za naslov europskog prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.