Liga prvaka

PSG ga je nagovarao da ode u Newcastle, a sad zna koliko bi pogriješio

Foto: Sebastien Muylaert/AP Images /Guliver Image

PARIS SAINT-GERMAIN je u siječnju nagovarao Idrissu Ganu Gueyea da ode na posudbu u Newcastle, a on je sada jedan od najzaslužnijih igrača za plasman francuskog kluba u polufinale Lige prvaka.

Sky Sports ga je izabrao za najboljeg na utakmici

Gueye je, prema izboru uglednog Sky Sportsa, bio najbolji igrač uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka u kojem je Bayern kao gost pobijedio PSG s 1:0, ali to mu je bilo nedovoljno jer su Parižani u prvom susretu slavili s 3:2.

Grafika: SofaScore za IndexSport

Senegalski veznjak je protiv Bayerna imao šest oduzetih lopti i po tome je bio najbolji igrač susreta. Tijekom 90 minuta nitko od protivničkih igrača nije ga uspio predriblati, što je također uspjeh za igrača na njegovoj poziciji. Bio je sjajan i u duelima protiv suparnika te ih je osvojio osam od 10.

Sada je jedan od junaka PSG-a i igrač o kojem se mnogo piše, a sve je moglo biti drugačije da je 31-godišnji veznjak u siječnju otišao u Newcastle koji se nalazi odmah iznad zone za ispadanje u Premiershipu.

U siječnju je jedva igrao i željeli su ga poslati u borbu za ostanak

Gueye je u PSG stigao na ljeto 2019. godine iz Evertona za 30 milijuna eura i imao je veliku minutažu kod Thomasa Tuchela, ali je pao u drugi plan nakon što je Mauricio Pochettino početkom siječnja stigao na mjesto trenera.

U siječnju je dvije uzastopne utakmice protiv Angersa i Montpelliera počeo na klupi, a onda je dobio samo devet minuta u susretu protiv Lorienta.

Tada se pojavila informacija da je PSG s Newcastleom dogovorio njegovu posudbu, ali on je odbio ovu ponudu.

Sad je jedan od junaka momčadi koja će igrati polufinale Lige prvaka

Odlučio je boriti se za svoje mjesto u momčadi i Pochettino mu je u veljači dao šansu u startnoj postavi u prvenstvu. Počeo je četiri uzastopne utakmice i pokazao da može dati veliki doprinos u igri cijele momčadi.

Bio je starter u sve četiri utakmice nokaut-faze Lige prvaka protiv Barcelone i Bayerna, a posebno je briljirao u sinoćnjoj utakmici.

Zato će sada igrati polufinale Lige prvaka, a prije samo dva i pol mjeseca bio je na pragu prelaska u momčad koja se bori za ostanak u Premiershipu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.