Remek-djelo Di Marije iz kornera, PSG-u nova pobjeda

Foto: Getty Images / Guliver Image

ANGEL DI MARIA obilježio je gostovanje PSG-a kod Nimesa u četvrtom kolu Lige 1. Aktualni francuski prvak je vodio 2:0, pa dopustio domaćinu da se vrati do 2:2, ali su mu pobjedu u 77. i 92. minuti donijeli Kylian Mbappe i Edinson Cavani. 

Gosti iz Pariza poveli su u 36. minuti, kada je Neymar uklizao i zabio poslije savršenog ubačaja Thomasa Meuniera. A onda je na scenu stupio bivši as Reala... Ono što je uslijedilo četiri minute kasnije rijetko se viđa u najjačim europskim nogometnim ligama. PSG je izborio korner s desne strane, a po loptu u kut otišao je Di Marija. U šesnaesterac Nimesa stigli su braniči Thiago Silva i Kimpempe, kao i Marquinhos, koji u ovom meču igra defenzivnog veznjaka. Tu su priliku za gol čekali i Cavani te Mbappe, ali je Argentinac odlučio iznenaditi sve na stadionu.

Šutirao je direktno iz kornera na prvu vratnicu i idealno, majstorski matirao vratara Paula Bernardonija, čime je povisio na 2:0 i praktički lansirao svoju momčad prema četvrtoj maksimalnoj pobjedi u prvenstvu ove sezone.  Bio je to njegov 53. gol u 140. nastupu za PSG, a do sada je upisao i 55 asistencija. 

Nakon toga je Nimes čudesno stigao do 2:2 preko Bobichona u 63. i Savaniera u 71. minuti. No, to je samo probudilo ekipu Thomasa Tuchela, koja je golovima Mbappea i Cavanija ipak stigla do pobjede 4:2. U sudačkoj nadoknadi Savanier i Mbappe su nakon sukoba dobili crvene kartone, a ekipe s po 10 igrača završile utakmicu. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.