Romagnoli drugi put zaredom u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Milanu

Foto: Getty Images / Guliver Image

DRUGI put u pet dana Milan je do pobjede stigao u sudačkoj nadoknadi, a ponovno je junak kapetan Alessio Romagnoli. Talijanski branič je u srijedu srušio Genovu (2:1) u 91, a večeras je na koljena bacio Udinese sa zvukom sirene u 97. minuti - 1:0.

Tešku utakmicu u Udinama obilježila je ozljeda leđa Gonzala Higuaina, koji je morao napustiti igru. Time je momčad Gennara Gattusa bila u velikim problemima jer uz Argentinca nije bilo još nekih igrača poput Calabrije, Caldare, Biglije, Contija, Calhanoglua, Bonaventure, Strinića...

Dvoboj s malo pravih prilika najzanimljiviji je bio u posljednjim minutama. Prvo je Bram Nuytnick dobio izravni crveni karton zbog prekršaja s leđa nad Castillejom u 95. minuti, a onda drama. Udinese je krenuo u napad, Romagnoli uklizao na sredini terena i osvojio loptu, nastavio naprijed i nakon dodavanja Susa s lijeve strane u stilu napadača zabio u suprotni kut za veliku pobjedu.

Međutim, slavlje Rossonera i njegovih navijača nakratko je prekinuo sudac Di Bello koji je šokantno podigao ruku i pokazao da je zaleđe. Uslijedili su žestoki protesti Gattusa i njegovih igrača, a nakon pregleda snimke VAR je prelomio i dokazao da je pogodak gostiju bio više nego regularan.

Bila je to treća vezana pobjeda Milana, koji u sljedećem kolu dočekuje Juventus na San Siru. Za Udinese, koji je upisao peti poraz u zadnjih šest kola, od 84. minute je igrao Andrija Balić, dok Alen Halilović nije nastupio za goste.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.