Romano: Tudor odlazi iz Lazija

Foto: Profimedia

IGOR TUDOR (46) napušta Lazio svega tri mjeseca nakon što je postao njegov trener, objavio je najpoznatiji nogometni insajder Fabrizio Romano i pritom istaknuo kako će se to dogoditi "odmah". Romanov kolega Nicola Schira dodaje da bi Tudora mogli zamijeniti legendarni njemački napadač, a sada trener Miroslav Klose ili trener Verone Marco Baroni.

Podsjetimo, hrvatski stručnjak sredinom ožujka naslijedio je Maurizija Sarrija na klupi. Do kraja sezone ostvario je šest pobjeda, tri neriješena rezultata i dva poraza, osvojio sedmo mjesto u Serie A i s ukupnih 2:3 ispao od Juventusa u polufinalu talijanskog kupa.

Tudor je bio u lošim odnosima s puno igrača?

Dio talijanskih medija pisao je da bi već sada mogao napustiti klub, a potom je Il Messaggero objavio kako će ostati i kao potvrdu toga citirao izjavu predsjednika Lazija Claudija Lotita: "Sve su to neistine kojima se želi destabilizirati budućnost koju gradimo s Tudorom, koji ima ugovor do 30. lipnja 2025. godine."

Međutim, talijanski insajder Nicolo Schira tvrdio je da bi Tudor zaista mogao dobiti otkaz. "Tudorova budućnost u Laziju upitna je unatoč Lotitovom demantiranju. Hrvatski trener nije u dobrim odnosima s puno igrača (Guendouzi, Rovella, Isaksen, Cataldi, Immobile, Romagnoli i Luis Alberto) i Lazio razmišlja o tome hoće li nastaviti s Tudorovim projektom ili promijeniti trenera", napisao je Schira u utorak u prvoj objavi.

Nedugo zatim Schira je u drugoj objavi napisao da će "Tudor i Lotito večeras održati sastanak na kojem će odlučiti o budućnosti trenera i planovima Lazija za iduću sezonu". Po svemu sudeći, na tom sastanku dogovoren je Tudorov odlazak iz Lazija.

Navijači Lazija su protiv Tudora

Također, ultrasi Lazija, poznati po ultradesničarskim stavovima, točnije veličanju fašizma, ustali su protiv hrvatskog trenera, o čemu smo pisali OVDJE. Navodno nisu bili zadovoljni njegovim ljudskim osobinama, pa su pred ulazom na sjevernu tribinu rimskog Olimpica razvili transparent s natpisom: "Kao trenera treba ga tek vrednovati, ali kao čovjek... Tudor je go*no."

Tudor je dosad vodio Hajduk, Galatasaray, Marseille...

Nakon igračke karijere tijekom koje je nastupao za Hajduk, Sienu i Juventus, Tudor je trenersku započeo u mlađim uzrastima Hajduka, čiju je prvu momčad vodio u dva mandata. Također, bio je glavni trener PAOK-a, Karabükspora, Galatasaraya, Udinesea, Verone i Marseillea. Ugovor s Lazijom ima do ljeta 2025. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.