reprezentacije

Ryan Giggs neće voditi Wales na Svjetskom prvenstvu

Foto: EPA-EFE

RYAN GIGGS napušta klupu reprezentacije Walesa i neće ga voditi na Svjetskom prvenstvu u Kataru, piše Daily Mail. Legendarni nogometaš Manchester Uniteda ne vodi reprezentaciju od kraja 2020. godine, nakon što je bio uhićen zbog napada na suprugu. Reprezentaciju od tada vodi njegov pomoćnik Rob Page, koji je Wales odveo na SP kroz dodatne kvalifikacije.

"Giggs će svoju odluku objaviti ovih dana. On opovrgava sve optužbe za nasilje, ali ne želi da njegov sudski proces na bilo koji način utječe na koncentraciju i atmosferu u momčadi na Svjetskom prvenstvu. Uvjeren je da će dokazati nevinost, ali budući da suđenje počinje tek u kolovozu, ne želi time opteretiti reprezentaciju", piše Daily Mail.

Giggs je na sud trebao u siječnju ove godine, ali je početak suđenja odgođen za 8. kolovoza. Podsjetimo, Giggs je u studenom 2020. godine uhićen zbog sumnje da je napao suprugu i njezinu sestru, nakon čega je otišao iz reprezentacije.

Wales je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u skupini s Belgijom, Češkom, Estonijom i Bjelorusijom završio na drugome mjestu i ušao je u dodatne kvalifikacije. Tamo je u polufinalu pobijedio Austriju, a u finalu Ukrajinu.