Šarlija: Bit će nekih promjena. Ali nije na meni da o tome pričam

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HAJDUK je izgubio od Radomlja 1:0 u prijateljskoj utakmici na otvaranju priprema u Sloveniji. Rok Štorman u 39. minuti postigao je jedini pogodak za pobjedu slovenskog prvoligaša, ujedno Hajdukova partnerskog kluba. Susret je komentirao standardni stoper Hajduka Zvonimir Šarlija.

"Sigurno da smo malo umorni, ali to je normalno za pripreme. Ne bi bilo dobro da smo sad nešto svježi i poletni. Mislim da je bila dobra utakmica. Radomlje se baš onako lijepo pokazalo kao dobar protivnik, nije nam drago što smo izgubili, ali nema veze to je prijateljska utakmica. Nastavljamo raditi isto kao do sada i idemo dalje.

Treninzi su teški i zahtjevni. Čini mi se da nam je trenutno najbitnije da uvedemo taj mentalitet da radimo puno, da imamo disciplinu, da znamo kako se odnositi prema nogometu, klubu, suigraču. Zahtjevi su veliki, ali mislim da to tako treba biti", rekao je Šarlija.

Sustav? Nema tu neke mudrolije

"Po ovome što smo dosad radili nekih promjena će biti, mislim da bismo mogli defenzivno uzimati malo više rizika. No, svakako je rano još o tome pričati i nije na meni da o tome pričam. To je na njemu i ima još dosta do prve utakmice da nam objasni sve točno što želi i kako ćemo izgledati.

Sustav igre je već pomalo dosadna tema jer sustavi su samo kako počneš, poslije je sve prilagodba na situaciju, protivnika i svoju ekipu. Koji god sustav se igra nogometni zahtjevi su slični. Nema tu neke mudrolije", rekao je Šarlija za klupsku televiziju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.