Senijad Ibričić dobio otkaz u Sarajevu

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

ODLUKOM Uprave FK Sarajeva, Senijad Ibričić više nije sportski direktor tog kluba. Sarajevo je proteklu sezonu završilo na četvrtom mjestu prvenstvene tablice što očigledno nije zadovoljilo klupske čelnike. Ibričić je prethodno radio kao sportski direktor slovenskih Domžala. Još nije poznata sudbina Simona Rožmana, slovenskog trenera kojeg je Ibričić doveo sa sobom u Sarajevo.

"Rukovodstvo kluba nastavlja aktivnosti na analizi protekle sezone, postignutih rezultata u WWIN Ligi i Kupu Bosne i Hercegovine, kao i generalnog funkcioniranja FK Sarajevo, nakon čega će biti donijete adekvatne odluke", saopćeno je iz kluba s Koševa.

Najdublji trag ostavio u Hajduku

Ibričić je u igračkoj karijeri igrao za Podgrmeč, Zagreb, moskovski Lokomotiv, Gaziantepspor, Kasimpasu, Erciyesspor, Vardar, Karsiyaku, Sepahan, Koper i Domžale. Ipak, najviše će ostati upamćen po periodu koji je proveo u splitskom Hajduku, između 2008. i 2011. godine.

Za Bijele je odigrao 90 utakmica u svim natjecanjima i postao apsolutni ljubimac navijača, a naročito Torcide. "Orilo, gorilo, Ibro, mi te volimo", orilo se tih sezona na Poljudu. Njegova dva gola protiv rumunjske Uniree donijela su Hajduku preokret kojim je prije točno 13 godina posljednji put ušao u skupine europskog natjecanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.