Šesti tenisač svijeta optužen za zlostavljanje

Foto: EPA

ALEXANDER ZVEREV (26) optužen je za fizičko zlostavljanje neimenovane žene, potvrdio je glasnogovornik berlinskog kaznenog suda, a objavio CNN. Šestog tenisača svijeta, koji se trenutno natječe na Australian Openu, ove godine očekuje suđenje. Optužen je za "fizičko zlostavljanje i narušavanje zdravlja žene tijekom svađe u Berlinu u svibnju 2020.", stoji u priopćenju berlinskog suda od 31. listopada 2023. U priopćenju se navodi i da je 2. listopada 2023. dobio novčanu kaznu od 450 tisuća eura.

Zverev je opovrgnuo optužbe i uložio žalbu, pa će slučaj završiti na berlinskom sudu. Suđenje bi trebalo početi 31. svibnja i moglo bi trajati do 19. srpnja. To znači da bi njemački tenisač potencijalno mogao propustiti Roland Garros, koji se održava od 26. svibnja do 9. lipnja, ali i Wimbledon, koji će biti od 1. do 14. srpnja. No glasnogovornik suda poručio je da Zverev ne mora biti prisutan na sudu, osim ako berlinski sud odluči drugačije.

Zverev odbacuje optužbe

CNN je kontaktirao tenisačeve odvjetnike planira li njihov klijent prisustvovati suđenju te menadžerski tim za komentar, no nisu odgovorili. Prema prijašnjim izjavama odvjetnika, žena je tenisačeva bivša partnerica. Iako nije navedeno ime, brojni mediji objavili su kako je riječ o majci njegovog djeteta.

Zverev je prošle godine odbacio optužbe. Odvjetnici su poručili kako su tvrdnje tužitelja već opovrgnute medicinskim izvješćem "priznatog berlinskog liječnika" te da je "nemoguće da su se događaji u slučaju odvili onako kako ih navodi podnositelj pritužbe". 

Zverev u karijeri osvojio 21 titulu

ATP je u siječnju 2023. objavio kako neće poduzimati disciplinske mjere protiv Zvereva jer nakon istrage nije bilo dovoljno dokaza koji bi potvrdili navode o zlostavljanju.

Zverev je u karijeri osvojio 21 titulu. Ukupno je na omjeru od 398 pobjeda i 178 poraza. Najviši plasman na ATP ljestvici bio mu je drugo mjesto. Od turnira je zaradio više od 39 milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.