Silva: Ne mogu prihvatiti da smo izgubili od Hrvatske

Foto: EPA

THIAGO SILVA ne može se pomiriti što je Brazil u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru ispao od Hrvatske nakon raspucavanja. Kapetan brazilske reprezentacije na Instagramu je napisao dugu objavu o nastupu na turniru, a na kojem su bili prvi favorit za osvajanje svjetskog naslova.

"Nemam pojma koliko sam puta razmišljao i pokušao napisati nešto o onome što smo doživjeli na Svjetskom prvenstvu. Još uvijek ne mogu prihvatiti ni razumjeti kako smo eliminirani. Prije svega zahvaljujem Bogu, svojoj obitelji, supruzi, djeci, timu profesionalaca koji su svaki dan uz mene, treniraju i pomažu mi da živim i ostvarim san o daljnjem igranju na visokoj razini.

Dječački san da postanem nogometaš te njegovo ostvarenje uvijek će mi donositi radost, a vjerujem da je tako i onima koji vole mene i ovo što radim. Uvijek igramo razmišljajući u pobjedi i naslovima, ali poraz je također dio nogometa", napisao je 38-godišnji branič Brazila i Chelseaja.

"Srce mi krvari"

Podsjetimo, regularni dio utakmice Hrvatska - Brazil završio je 0:0. Neymar je u sudačkoj nadoknadi prvog produžetka doveo Brazilce u vodstvo, no Bruno Petković izjednačio je u 117. Svi hrvatski izvođači penala bili su precizni, dok su kod protivničkog sastava promašili Rodrygo i Marquinhos.

"Srce mi krvari od intervjua nakon utakmice protiv Hrvatske, ali uvjeren sam da smo dostojanstveno odradili turnir. Svi mi, igrači i stožer. Možda nemam pravo dugo žaliti jer ni u najboljim snovima u djetinjstvu nisam mislio da ću doći do ovoga, igrati na četiri svjetska prvenstva i nositi i braniti najteži dres na svijetu.

Ne mogu zamisliti veći ponos od ovoga. To jest i uvijek će biti moj najveći ponos. Također, hvala navijačima koji su bili tamo, kao i onima u Brazilu koji su nas cijelo vrijeme bodrili.

Nastavite navijati i vjerovati u brazilsku reprezentaciju, koja ostaje u mojem srcu i ima više nego posebno mjesto u mojem životu", zaključio je Silva, kojem je ovo bilo zadnje Svjetsko prvenstvo i koji je za reprezentaciju odigrao 117 utakmica postigavši tri gola.