Sjajni Kristan mučio je Slovačku, ali to nije bilo dovoljno

U SLOVAČKOJ je u petak startalo Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu. Iako ekipe nisu stigle s najjačim postavama, uzbuđenja nije nedostajalo, a prvog dana su domaći navijači itekako strepili za prvu pobjedu svojih miljenika.

U utakmici 1. kola skupine A Slovačka je pobijedila Sloveniju s 3:1 (0-0, 1-1, 2-0), no do slavlja su došli uz mnogo muke. Slovenija je čak i vodila 1:0 pogotkom Aleša Kranjca u 23. minuti, no do kraja druge dionice je izjednačio Miroslav Šatan za Slovačku.

U zadnjih 20 minuta je Slovačka uspjela slomiti neugodnu Sloveniju pogocima Podhardskoga u 48. minuti i Bartečka na samom kraju, kada su Slovenci izvukli vratara s leda. Inače, slovenska vrata je branio vratar Medveščaka Robert Kristan i to vrlo uspješno. Obranio je 42 od 44 udarca.

Slovenski izbornik Matjaž Kopitar nakon susreta je izjavio: "Slovaci su nas se prepali, bili su pod velikim pritiskom zbog domaćeg terena. Da kod 1:1 nismo pogodili vratnicu, tko zna kako bi se utakmica razvijala. zato ne mogu biti zadovoljan."

Kristan se jako umorio, dobro je namučio slovačku zvijezdu Gaborika. Upitno je hoće li startati protiv Rusa.

"Postoji mogućnost da umjesto Kristana starta Hočevar, koji može braniti na visokom nivou. Odlučit ću nakon treninga tko će u vatru, ali Kristana u pravom izdanju trebam protiv Njemačke", dodao je izbornik. 

U drugom meču te skupine Njemčka je iznenadila i pobijedila Rusiju 2:0.


U skupini B je Kanada očekivano svladala Bjelorusiju 4-1, dok je Švicarca nakon 0-0 u 60. minuta pobijedila Francusku 1-0 u produžetku.

SP u hokeju na ledu, 1. kolo:


skupina A

Slovačka - Slovenija 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Njemačka - Rusija 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

skupina B

Švicarska - Francuska 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Kanada - Bjelorusija 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.