Soudani se vraća u HNL?

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

ALŽIRAC Hilal Soudani (35) mogao bi se vratiti u HNL, potvrđeno je Indexu. Bivšem ofenzivcu Dinama istječe ugovor sa saudijskim Damacom i nakon toga će postati slobodan igrač. S njim je u dobrim odnosima Goričin trener Željko Sopić, koji ga nagovara na povratak u HNL. Prije nego što je stigao u Hrvatsku, nastupao je za nekoliko klubova u svojoj rodnoj zemlji, uključujući ASO Chlef, a u Dinamo je stigao iz portugalske Vitorije.

Briljirao u Dinamu

Soudani je 2013. prešao u Dinamo, gdje je ostavio značajan trag i gdje ga se smatra jednim od najboljih stranaca u povijesti. U Dinamu je nastupao do 2018. godine, često igrajući na poziciji krilnog napadača. Soudani je postigao preko 80 golova za Dinamo u svim natjecanjima, postavši jedan od ključnih igrača kluba. Osvojio je četiri naslova prvaka Hrvatske i tri Kupa te se istaknuo igrama u europskim natjecanjima. Njegova uloga bila je ključna u Dinamovim uspjesima tijekom tih godina.

U Dinamu je bio do 2018.

Nakon Dinama, 2018. godine Soudani je prešao u engleski Nottingham Forest, nastavivši svoju karijeru u drugim europskim ligama. Igrao je još za grčki Olympiacos i saudijski Al-Fateh, a od 2021. u Damacu.  Soudani je također bio važan član alžirske reprezentacije, sudjelujući na nekoliko Afričkih kupova nacija i Svjetskom kupu 2014. godine. Za reprezentaciju je u 54 nastupa zabio 24 pogotka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.