Spahija: Možemo igrati bolju košarku nego lani

HRVATSKI trener košarkaša Pamese iz Valencije, Neven Spahija, obratio se novinarima na početku priprema svoje momčadi uoči nove sezone u ACB ligi.

Rekao je da najboljom viješću smatra činjenicu što će od početka moći računati s Victorom Claverom (21), mladim krilnim igračem kojeg su ovog ljeta, 22. po redu, birali Portland Trail Blazersi u prvom krugu NBA drafta.

Očekuje značajno veći doprinos od Koste Perovića, a pojačanjem smatra i drugog Srbina u momčadi, Marka Marinovića. "Dobar je košarkaš i vrlo dobar posao za nas", izjavio je Spahija prešavši potom na Rawlea Marshalla, na početku prošle sezone vrlo dobrog košarkaša Cibone.

"Marshall je vrlo iskoristiv igrač na pozicijama dvojke i trojke. Vrlo je raznovrstan košarkaš. Sve u svemu, imamo plan igrati bolju košarku no što smo igrali lani. S četvoricom novih igrača mislim da ćemo to biti u stanju činiti."

Ciljeve nije postavio ali je rekao da, primjerice, “ne bi bio zadovoljan sa sezonom koja bi završila s učinkom ispod naslova pobjednika Kupa kralja, ulaska u doigravanje ACB lige i u Final Eight Eurocupa”.

"Muči me što od početka neću imati na raspolaganju cijelu momčad. Nismo mi Olympiacos da imamo 15 podjednako kvalitetnih igrača pod ugovorom", zaključio je na kraju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.