Srpski mediji: Poraz, ali ne i blamaža

Foto: EPA

NA VELTINS Areni u Gelsenkirchenu Engleska je u prvom kolu skupine c s 1:0 pobijedila Srbiju. Gol za pobjedu postigao je Jude Bellingham u 13. minuti. Premda je Engleska ušla u susret kao veliki favorit, osim pogotka kojeg je zabila u ranoj fazi i grede Kanea u 77. minuti, ništa od nje nismo vidjeli.

Momčad Garetha Southgatea je odigrala jalovu i blijedu utakmicu i Srbija je u dobom dijelu utakmice bila konkretnija, no nije znala kako doći do prave šanse i pogotka. Srpski mediji su nakon utakmice bili prilično zadovoljni onime što je njihova reprezentacija pokazala.

Pozitivne reakcije iz Srbije

"Hrabra Srbija pokazala zube favoriziranim Englezima: Orlovi nesretno poraženi u prvoj utakmici na Euru, Bellingham čovjek odluke", naslov je Kurira, a Telegraf nudi naslov u istom tonu: "Srbija poražena od Engleske: Orlovima presudilo 15 slabih minuta, ali su vidjeli da mogu prijetiti i najboljima".

"Srbija je mogla i morala bar do remija! Bellingham donio pobjedu Englezima, ali Orlovi s ovakvom igrom prolaze grupu", naslov je na Blicu. "Orlovi zaslužili više, ali ostali bez bodova. Engleska (ne)zasluženo svladala Srbiju, Pickford spriječio Vlahovića da postane junak", piše Alo. 

"Hrabroj Srbiji falio gol protiv Engleske! Orlovi pali, ali je Piksi održao riječ", piše Mondo. "Poraz hrabre Srbije na Euro premijeri; Poraz, ali ne i blamaža - Srbija se ima čemu nadati protiv Danske i Slovenije", piše B92.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.