Srpski novinar: "Gospodo" Hrvati i Albanci, gledajte i učite

Foto: Profimedia

HRVATSKA i Albanija odigrale su 2:2 u utakmici 2. kola skupine B na Europskom prvenstvu. Rezultat je to koji obje momčadi ostavlja u donjem dijelu ljestvice. Hrvatska pred zadnje kolo i utakmicu s Italijom i dalje ima šansu probiti se u osminu finala, za što će joj biti potrebna pobjeda, ali i poklapanje ostalih rezultata. Ova utakmica popraćena je bila i u regiji, a srpski mediji posebno su istaknuli jedan njen dio.

Radi se o zajedničkom skandiranju dijela tribina za vrijeme susreta kada se i u televizijskom prijenosu moglo čuti kako navijači obiju reprezentacija pjevaju "Ubij Srbina". Navijači ove dvije reprezentacije družili su se i dan prije na ulicama Hamburga u prijateljskom ozračju, zajedno pili i pjevali.

"Baš europski, kulturno i sportski"

Prenosimo dio komentara koji je za B92.net napisao novinar te redakcije Stefan Smuđa.

"U Njemačkoj je tijekom prvenstva Europe bilo dovoljno samo pet dana da se jasno profiliraju oni koji su došli igrati nogomet, popiti kvalitetno pivo i dobro se zabaviti od onih koji su došli prijetiti, vrijeđati i pozivati na ubijanje. Ne mora vam se mnogo crtati - ovi potonji su svoje pravo lice pokazali u srijedu u Hamburgu, u međusobnom duelu. Navijači Hrvatske i Albanije su međusobno ljubili svoje zastave, grlili se i "bratski" pjevali uglas - da treba ubiti Srbina. Baš 'europski, kulturno i sportski'", ističe se u komentaru.

"'Bratski' su Hrvatska i Albanija podijelile bodove rezultatom 2:2 i ostale poprilično daleko od nokaut-faze. Srećom po njih, ali i sve nas, nepuna 24 sata kasnije imat će priliku vidjeti pokaznu vježbu o tome kako se ponašati civilizirano na jednom velikom nogometnom natjecanju. Nije potrebno biti preveliki prorok, već je samo dovoljno boraviti na licu mjesta kako biste se uvjerili u nepostojanje bilo kakve zle krvi između Srba i Slovenaca u bavarskoj regiji", dodaje se.

"Zlu krv, uvrede i sramotne riječi Srbi i Slovenci ostavljaju onim drugim, zaostalim Balkancima"

Komentar se nastavlja primjedbom da su navijači Srbije i Slovenije jučerašnji dan proveli zajedno u središtu Münchena. Navodi se da su se pozdravljali i da je svatko pjevao pjesme svojoj zemlji.

"Zlu krv, uvrede i sramotne riječi Srbi i Slovenci ostavljaju onim drugim, zaostalim Balkancima koji su debelo skrenuli s društvenog puta. Spremni da im u četvrtak u Münchenu održe sat poštovanja i sportskog ponašanja. Pa vi, 'gospodo' Hrvati i Albanci - gledajte i učite. Dok ste još na prvenstvu", zaključuje se u komentaru.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.