Svaka čast Ivanušecu na hat-tricku, ali drugi igrač je opet odigrao doktorski

Foto: Goran Stanzl/ Igor Soban/PIXSELL

DINAMO je u prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka u Zagrebu uvjerljivo, s 4:0, pobijedio kazahstanskog prvaka Astanu. Dinamo je odigrao još jednu dominantnu europsku utakmicu, a junak je bio Luka Ivanušec, koji je zabio tri pogotka. Utakmicu je za Index komentirao Ilija Lončarević.

Očigledno je da je Dinamo, uključujući utakmicu s Hajdukom, u uzlaznoj formi. Razlika u kvaliteti između Dinama i Astane je bila prevelika, tako da je razlika na kraju mogla biti i veća. U početku se Dinamo dosta mučio s probijanjem bunkera, bila je očigledna nemoć u ofenzivnom dijelu, no srećom, Modri nisu gubili lopte kako bi Astana mogla raditi probleme nakon kontranapada.

Ipak, poslije prve dvije šanse, nakon šuteva Ristovskog, obrana Astane se polako raspadala i Dinamo je to znalački iskoristio. Voljeli bismo da je Dinamo i s više razlike pobijedio, ali moramo biti iskreni i priznati kako je prvak Hrvatske u drugom poluvremenu imao dosta problema.

Uzvrat bez šokova

Gosti su u nastavku iskoristili činjenicu da je Dinamo spustio gas i iznenadili su kvalitetom pritiska. Čak su u tom periodu u tom segmentu igre bili i bolji od Dinama. Ponavljam, premda je Dinamo možda i mogao s više razlike slaviti, moramo biti zadovoljni postotkom realizacije. Ne bih rekao da je ovaj rezultat proizvod nekvalitete Astane.

Dinamo je već nekoliko godina momčad s karakterom, ozbiljna ekipa koja zna što hoće i moralo bi se puno toga loše poklopiti da bi neka momčad u rangu Dinama bez problema prošla Modre. Uvjeren sam da u uzvratu neće biti šokova i da je Dinamo već u idućem krugu, a dodao bih kako ni u eventualnom play-offu nema ekipe koja može za Bišćanovu ekipu biti babaroga koje se trebaju bojati. Bit će tu ozbiljnih i kvalitetnih ekipa, ali niti jedne se Dinamo ne bi trebao plašiti.

Dr. Mišić

Što se tiče pojedinaca, svi su bili na nivou. Sjajni Ivanušec je zabio hat-trick, ali ipak jednog drugog igrača moram podcrtati. Mišić je opet odigrao doktorski. Fascinira njegova konstanta kvalitetnih igara, pamet na terenu, taj dečko je zaista impresivan.

Što se tiče Ljubičića, ne mogu reći da je razočaranje na beku. U vezi ga ionako nismo ni vidjeli, a kako je Dinamo doveo sad ovog Ukrajinca koji je, kako čujem, ozbiljan igrač, bit će zanimljivo vidjeti kako će se nositi s konkurencijom.