Talijanski izbornik pozvao legende da nadahnu igrače za Euro

Foto: EPA

IZBORNIK aktualnog europskog nogometnog prvaka Italije Luciano Spalletti pozvao je pet legendarnih igrača "Azzurra", Giannija Riveru, Giancarla Antognonija, Roberta Baggija, Alessandra Del Piera i Francesca Tottija, kako bi inspirirali momčad uoči Eura na kojem će u posljednjem susretu skupine B igrati protiv Hrvatske.

Spomenuta petorka pridružit će se reprezentaciji na jednom od treninga idućeg tjedna da bi inspirirala momčad na putu do obrane naslova kojeg su Talijani osvojili na posljednjem EP-u, porazivši u finalu na Wembleyju englesku vrstu nakon izvođenja jedanaesteraca.

Spalletti: Željeli smo donijeti dio povijesti

"Pozvao sam legende u naš kamp Coverciano, jer oni vam mogu dati emocije, inspiraciju, pokazati vam kako ići naprijed. Željeli smo donijeti i dio povijesti. Zamislite ih kako gledaju trening. To bi natjeralo dečke da podignu letvicu", rekao je Spalletti u  razgovoru za Il Corriere dello Sport.

Spalletti je u utorak gostovao na svečanosti Globe Soccer Awards Europe Edition koja se održala na Sardiniji i u razgovoru za talijanske medije neizbježno se osvrnuo na turnir u Njemačkoj ovog ljeta.

"Moramo biti spremni dokazati da smo dostojni sve ljubavi koja postoji prema dresu Italije", rekao je.

Spalletti je nedavno objavio širi popis s 30 kandidata, a 6. lipnja će objaviti konačnu listu putnika na Euro. Prije odlaska u Njemačku, Talijani će igrati pripremne utakmice protiv Turske 4. lipnja i protiv Bosne i Hercegovine 9. lipnja. Europsko prvenstvo otvaraju 15. lipnja protiv Albanije, pet dana kasnije će igrati protiv Španjolske, a 24. lipnja protiv Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.