Teklić potpisao ugovor života. Objavljeni su detalji

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

TONIO TEKLIĆ ovaj je tjedan postao novi igrač Trabzonspora. Potpisao je trogodišnji ugovor s turskim prvoligašem. Objavljeni su i detalji njegovog novog ugovora, daleko najvećeg u karijeri. Ofenzivni veznjak zaradit će u prvoj sezoni 600 tisuća eura, a ugovor mu je progresivan, što znači da će mu plaća rasti. U drugoj sezoni će zaraditi 700 tisuća, a u trećoj 800 tisuća eura.

Trabzonspor će ga platiti Varaždinu 1.2 milijuna eura, a prema ranijem dogovoru, Varaždin će oko pola milijuna eura isplatiti njegovom bivšem klubu Hajduku. Teklić je u Hajduk stigao 2015. godine kao 16-godišnjak iz Adriatica i ondje prošao sve uzraste.

Za prvu momčad odigrao je 37 utakmica te zabio dva gola uz jednu asistenciju, ali najbolje je igrao u dva navrata na posudbama u Varaždinu, u koji je besplatno otišao prošlog ljeta. Hajdukov jedini uvjet bio je postotak od buduće prodaje (40 posto).

Treći hrvatski igrač u Trabzonsporu

On je treći Hrvat kojeg je Bjelica ovog ljeta doveo u Trabzonspor. Ranije je za 2.4 milijuna eura iz Southamptona stigao Mislav Oršić, a za pola milijuna eura je od Udinesea posudio Filipa Benkovića, za kojeg sljedećeg ljeta može aktivirati opciju otkupa ugovora.

Osim trojice igrača u momčadi, u stručnom stožeru Nenada Bjelice još su šestorica Hrvata: Nino Bule, Danijel Jumić, Leo Sovina, Jasmin Osmanović, Luka Bjelica i Vjekoslav Tomić, a nije nemoguće da im se još netko pridruži. Trabzonspor je i dalje zainteresiran za Brunu Petkovića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.