TRANSFERI

Transferi i glasine: Rakitić pred odlaskom iz Barcelone, Cavani ima novi klub

Foto: EPA

IZA NAS je još jedan dan prijelaznog roka, koji će u većini zemalja trajati do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. prijelazni rok počeo je prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa.

Veliki posao u Unitedu

Najzanimljivija priča dana je svakako da je United krenuo po čak četiri igrača Barcelone. Katalonski Mundo Deportivo piše da Solskjaer ima veliku želju dovesti Umtitija, Dembelea, Vidala i hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

Naravno, sve ovisi o transferu Jadona Sancha. Borussia ga ne da ispod 140 milijuna eura i ako ne dođe do dogovora, Solskjaer ima plan kako raspodijeliti ta sredstva.

Cavani ima novi klub

Benfica će sutra objaviti da je dovela Edinsona Cavanija iz Paris Saint-Germaina kao slobodnog igrača, piše portugalski Record koji dodaje kako je Urugvajac već priznao kako je posao gotov.

Ovaj 33-godišnji napadač PSG napušta kao najbolji strijelac u povijesti kluba, a u Benfici će biti prvo napadačko lice. 

TRANSFERI I GLASINE 18. KOLOVOZA

JURIĆ ŽELI SRPSKOG REPREZENTATIVCA

Ivan Jurić zainteresiran je za dovođenje srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića iz Fiorentine. Gianluca Di Marzio piše kako je vjerojatnije da Hellas Verona dovede Vlahovića na posudbu nego da otkupi njegov ugovor. 

IBRA OSTAJE

Fabrizio Romano javlja kako su Milan i Ibrahimović dogovorili jednogodišnju suradnju te se u danima koji dolaze očekuje i službena potvrda.

Ibrahimović je od svog dolaska u klub preporodio Milan i pomogao mu da se vrati u Europu, a sada želi nov iskorak i ulazak u Ligu prvaka.

JUVENTUS POSTAVIO CIJENU ZA RONALDA

Cristiana Ronalda u Juventusu više ne shvaćaju kao igrača koji nije dostupan za prodaju, nego su ga se spremni riješiti ako dođe prava ponuda.

Katalonski Sport piše kako bi prava ponuda morala iznositi oko 60 milijuna eura, a kao najzainteresiraniji klub ističe PSG, koji prati razvoj događaja u Juventusu. 

BILIĆ KUPUJE U PRVAKU TURSKE

West Bromwich Albion i West Ham uspostavili su kontakt s Istanbul Bašakšehirom oko potencijalnog transfera braniča Juniora Caicare.

Caicara ima još samo jednu godinu na ugovora s prvakom Turske i volio bi u 31. godini života ostvariti transfer u Englesku, za još jedan veliki ugovor. 

Nije poznato koliko bi turska momčad tražila za njega, ali Birmingham Mail, koji donosi vijest, tvrdi da je riječ o iznosu koji bi obje spomenute momčadi mogle platiti. 

CAVANI ODABRAO NOVI KLUB

Benfica će sutra objaviti da je dovela Edinsona Cavanija iz Paris Saint-Germaina kao slobodnog igrača, piše portugalski Record koji dodaje kako je Urugvajac već priznao kako je posao gotov.

Ovaj 33-godišnji napadač PSG napušta kao najbolji strijelac u povijesti kluba, a u Benfici će biti prvo napadačko lice. 

JOE HART NOVI IGRAČ TOTTENHAMA

Dugogodišnji prvotimac Engleske i Manchester Cityja Joe Hart, čija karijera jako pada posljednjih sezona, pronašao je novi angažman. Nakon što je prošlu sezonu bio rezerva u Burnleyju, sada će vjerojatno imati istu ulogu u Tottenhamu.

Potpisao je ugovor do 2022.

UNITED ŽELI ČETIRI IGRAČA BARCELONE

Katalonski Mundo Deportivo piše kako je United krenuo po čak četiri igrača Barcelone. Solskjaer ima veliku želju dovesti Umtitija, Dembelea, Vidala i hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

Sve naravno ovisi o transferu Jadona Sancha. Borussia ga ne da ispod 140 milijuna eura i ako ne dođe do dogovora, Solskjaer ima plan kako raspodijeliti ta sredstva.

PLAN B MANCHESTER UNITEDA 

United ima plan B ako pregovori s Jadonom Sanchom ipak propadnu, piše Sky Sports. Solskjaerova želja je Douglas Costa, zvijezda Juventusa koja igra na istoj poziciji.

Costa bi svakako bio i jeftinija opcija jer ima 29 godina i brojne ozljede, ali kad je zdrav, radi se o vrhunskom igraču. Transfermarkt ga procjenjuje na 24 milijuna eura.

DAVID SILVA OTIŠAO IZ CITYJA

Španjolski nogometni reprezentativac David Silva potpisao je dvogodišnji ugovor s Real Sociedadom, objavio je u ponedjeljak španjolski prvoligaš.

Silva (34) je u Real Sociedad došao iz Manchester Cityja gdje je igrao od 2010. Njegov zadnji nastup za City je bio poraz u četvrtfinalu Lige prvaka od Lyona.

BIVŠA ZVIJEZDA CHELSEAJA U STOKEU

John Obi Mikel novi je igrač engleskog drugoligaša Stokea. 33-godišnji Nigerijac u Stoke stiže kao slobodan igrač nakon što je u ožujku raskinuo s Trabzonsporom.

Turski klub zahvalio mu se na suradnji zbog toga što se protivio nastavku prvenstva tijekom pandemije koronavirusa. Najbolje dane karijere Mikel je proveo u Chelseaju.

DONNY VAN DE BEEK U BARCELONI?

Poznato je i koga Koeman cilja kao prvi transfer postane li doista trener Barcelone. Zvijezdu Ajaxa Donnyja van de Beeka, piše Le 10 Sport.

Van de Beeka se već dugo povezuje s Realom, Manchesterom i Juventusom, a čini se kako je vrijeme za njegovu prodaju napokon došlo.

KOEMAN POSTAJE NOVI TRENER BARCELONE

Kao što se pisalo posljednjih dana, Koeman je pristao postati novi trener Barcelone, a sada tu vijest potvrđuje Sky Sports. Ipak, posao još nije dovršen do kraja, Barcelona će morati platiti odštetu nizozemskom nogometnom savezu jer je Koeman bio nizozemski izbornik s važećim ugovorom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.