DINAMO U EUROPI

Trener Legije: Vježbat ćemo penale pred Dinamo. Pričali smo sa psihologom

Foto: Newspix.pl/Guliver Image

DINAMO sutra u 21 sat u Varšavi protiv Legije igra uzvratnu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka. Prvi susret u Maksimiru prošlog tjedna završio je 1:1.

Trener poljske momčadi Czesław Michniewicz je najavio da će njegovi igrači vježbati penale pred uzvrat te da su već razgovarali sa psihologom.

"Vježbat ćemo penale"

"Još razmišljamo o jednom ili dvojici igrača, kada je u pitanju startna postava. Morao sam pripremiti strategiju da se utakmica riješi u regularnom dijelu, ali uzet ćemo u obzir da susret može potrajati duže. Bit ćemo vrlo pažljivi prilikom odluka o izmjenama. Na kraju treninga sigurno ćemo vježbati penale. Kada šutiraš penal početkom tjedna, tada gol izgleda vrlo velik, ali na dan utakmice on djeluje poput hokejaškog gola. Naša psiha i naš stav će biti važni", rekao je trener Legije.

On je dodao da se njegova momčad priprema za razne ishode. Legia je u poljskom Superkupu sredinom srpnja izgubila od Rakowa nakon penala, ali Michniewicz napominje da je to već povijest te da su oni optimistični i da gledaju prema budućnosti.

"Pričali smo sa psihologom"

"Radili smo sa psihologom, koji s ekipom radi i individualne i kolektivno. Spremni smo na razne ishode. Ne razmišljamo o onom što se dogodilo u Rakowu. To je povijest. Mi smo optimistični i  gledamo na budućnost", izjavio je Michniewicz.

Za hrvatskog prvaka ovo je najvažnija utakmica u sezoni jer prolazak u play-off Lige prvaka donosi ono što je u klubu zacrtano kao glavni cilj - ulazak u skupine nekog europskog natjecanja.

Glavni cilj je, jasno, Liga prvaka, koja jamči najmanje 15.6 milijuna eura, ali ni Europa liga nije "za baciti". Ulazak u skupine tog natjecanja donio bi Dinamu barem 3.6 milijuna eura. Svaki osvojeni bod u Ligi prvaka vrijedi 930.000 eura, a u Europa ligi 210.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.