košarka

Trofejni srpski košarkaš odbio Zvezdu. Vozit će kamper u SAD-u s legendama rocka

Foto: Epa

MIROSLAV RADULJICA (34) u karijeri je noseći dres reprezentacije Srbije osvojio srebra na EP-u (2009.), SP-u (2015.) te OI-ju (2016.) Ovaj trofejni košarkaš, koji je u karijeri između ostalih nastupao za FMP, Partizan, Albu, Efes Pilsen, Panathinaikos, Milano, Milwaukee Buckse i Minnesotu Timberwolves, posljednje tri godine proveo je u Kini i Južnoj Koreji.

Gazda Crvene zvezde Nebojša Čović želio je iskusnog centra dovesti ovo ljeto, no Raduljica je ponudu odbio zbog nesvakidašnjeg razloga. Naime, od jeseni će biti dio ekipe koja na motorima želi prijeći slavni put Route 66, rutu od Chicaga do Los Angelesa. Košarkaš, inače veliki fan rock muzike, bit će u društvu legendarnog benda YU Grupa. Avantura će se snimati za potrebe dokumentarnog filma. 

"Bili smo tamo 2012. godine i sada opet krećemo motorima po Americi. Ta vožnja ostala nam je u fantastičnom sjećanju tako da je naš prijatelj i bajker Boško Čukić predložio da krajem rujna odemo Dragi, ja i još nekoliko prijatelja. Među njima je i košarkaš Miroslav Raduljica, koji ima specijalan zadatak da vozi veliki kamper. Raduljica je kao dječak imao veliku želju da vozi kamion, pa će mu tako djelomično biti ispunjena želja. Nas nekoliko će voziti motore, ali ne svaki dan jer je tura naporna, od Chicaga pa sve do Los Angelesa", rekao je za Nedeljnik član benda Žika Jelić.