VATERPOLO

Tucak upozorava uoči EP-a: Moramo biti jači od toga

Foto: Igor Kralj / Pixsell

POSLJEDNJA službena utakmica vaterpolske reprezentacije Hrvatske pred odlazak u Budimpeštu završila je pobjedom nad reprezentacijom Rusije 11:8 (6:2, 2:1, 2:2, 1:3). Europsko prvenstvo se igra od 14. do 27. siječnja, a Hrvatska je u skupini A s Njemačkom, Crnom Gorom i Slovačkom. 

"Siguran sam da su igrači umorni. Međutim, smatram da nam se neke stvari ne smiju dešavati, iako je umor u pitanju. Postojala je dekoncentracija i moramo biti jači od toga", poručio je izbornik Tucak nakon utakmice s Rusijom pa dodao:

"Fokus mora biti 32 minute, bez obzira na umor, bez obzira na protivnika, bez obzira na suce, publiku, moramo biti u utakmici uvijek. Sada će igrači dobiti dan i pol slobodno, a nakon toga ćemo raditi na regeneraciji igrača i taktičko-tehničkim detaljima i to će biti točno onako kako smatramo da ćemo postići optimum za taj dio turnira koji nas očekuje."

Najbolji strijelac utakmice bio je kapetan Andro Bušlje s četiri gola, Lončar, Vukičević i Miloš zabili su po dva pogotka te Garcia jedan. 

"Naporno smo radili posljednjih tjedan dana pa ne možemo očekivati jednu lepršavu igru. Zato je bilo i puno pogrešaka, no mislim da je to posljedica umora. Ipak, pobjeda je tu i to je najbitnije, da s pozitivom krećemo prema Europskom. Težak je raspored na Europskom prvenstvu, no tu je uvijek tako, znamo da je najveća koncentracija kvalitete u Europi. No spremni smo na to i znamo što nam je cilj, a to je plasman na Olimpijske igre", jasan je Lončar.

Ivica Tucak je ovu utakmicu odigrao s 13 igrača koji putuju na Europsko prvenstvo, a to su Marko Bijač, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Marko Macan, Hrvoje Benić, Maro Joković, Javier Garcia, Lovre Miloš, Ante Vukičević, Loren Fatović, Luka Bukić, Luka Lončar i Josip Vrlić

Stručni stožer čine Ivica Tucak, Mile Smodlaka, Sandro Sukno, Pero Kuterovac, Igor Pezelj i Damir Luketić. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.