U HNL se vraća igrač kojeg je Dinamo platio 2 milijuna eura?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

LOKOMOTIVA je poslala ponudu Fehervaru za Lirima Kastratija (25), tvrdi mađarski Nemzeti Sport. Ako se klubovi dogovore do 15. veljače, dokad traje zimski prijelazni rok u Hrvatskoj, kosovski krilni napadač vratit će se u SuperSport HNL. Kastrati je navodno imao i ponudu Ujpesta, ali ju je odbio. Više detalja o potencijalnom povratku u Lokomotivu zasad nije poznato.

Kastrati je ove sezone upisao 19 nastupa, četiri pogotka i dvije asistencije za mađarskog prvoligaša, ali je uglavnom ulazio s klupe i tako sakupio svega 693 minute provedene na terenu. Iako mu ugovor vrijedi do ljeta 2025., mogao bi već sada napustiti Fehervar. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 500 tisuća eura.

Dinamo je Lokomotivi za Kastratija platio dva milijuna eura

Kastrati je karijeru započeo u Shkendiji, iz koje je 2017. stigao u Lokomotivu. Prema podacima Transfermarkta, za nju je odigrao 89 utakmica, zabio 21 i asistirao za 11 pogodaka. Dinamo ga je u veljači 2020. platio dva milijuna eura i u modrom dresu odradio je 51 nastup uz četiri pogotka i devet asistencija. Za to vrijeme osvojio je dva naslova prvaka Hrvatske i jedan Kup.

Dinamo ga je svega godinu dana nakon dolaska prodao varšavskoj Legiji za 1.3 milijuna eura. U Poljskoj je bio također godinu dana, odigrao 24 utakmice, zabio dva i asistirao za jedan gol, pa u ljeto 2022. kao slobodan igrač potpisao za Fehervar. Tada se pisalo i da bi ga mogla dovesti Rijeka, ali se posao nije ostvario.

Kastrati, krilni napadač poznat po brzini, ima 17 nastupa i jedan pogodak za reprezentaciju Kosova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.