TRANSFERI

U Poljskoj se upravo dogodio najčudniji transfer godine

Foto: Screenshot

PRIJELAZNI rok bliži se kraju, a iz Poljske nam je stigao najneobičniji transfer u 2020. godini.

Poljski sedmoligaš Weszlo doveo je 20-godišnjeg napadača Bonyangi Ituku Owea iz bivšeg afričkog prvaka Mazembea.

Naime, portal weszlo.com piše da je Owe sam pogurao transfer, javio se Weszlovom igraču iz Konga Fundambuu kojeg poznaje iz U-20 reprezentacije i pitao ga bi li bilo dobro slijediti njegov put.

Fundambu mu je nahvalio Weszlo i Owe, jedan od najvećih Mazembeovih talenata, sletio je u Poljsku. Smatra se da bez problema može igrati i u višim rangovima, pa čak i u prvoj ligi.

Za Weszlo je potpisao na pet godina, a Poljaci u svom tekstu objašnjavaju čitateljima što je to Mazembe te koliki su razmjeri ovoga transfera.

"Što je TP Mazembe za mladog Kongoanca? Kad bismo to nekako sve sastavili - vjerojatno im Mazembe predstavlja ono što je Juventus za mladog Talijana. Osvojili su 17 prvenstava, triput Ligu prvaka i prošle sezone su igrali u polufinalu. Mazembe je dominator, proždire cijelu zemlju, financijski, sportski i organizacijski briše svu konkurenciju."

Owe je 2019. inače potpisao ugovor kao jedan od najperspektivnijih igrača i na njega se računalo ozbiljno, no zbog jake konkurencije pao je u drugi plan i sada bi mogli skupo platiti grešku.

Iz Weszla pak poručuju kako su svjesni da se mladić neće dugo zadržati kod njih.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.