UEFA ponovno kaznila Hrvatsku

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

"UEFA je kaznila Hrvatski nogometni savez s ukupno 28 tisuća eura zbog paljenja baklji (17.500 eura) i bacanja predmeta (10.500 eura) od strane dijela hrvatskih navijača tijekom utakmice Hrvatska - Albanija koja je odigrana 19. lipnja u Hamburgu", objavio je HNS.

O potencijalnoj kazni za moguće rasističko i/ili diskriminatorno ponašanje navijača zasad se ne zna ništa. Podsjetimo, UEFA je u četvrtak objavila da je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske i Albanije jer su albanski navijači tijekom utakmice skandirali "ubij Srbina", a navodno im se pridružio i jedan dio hrvatskih navijača. 

Druga kazna za HNS na ovom Euru

To je druga kazna za HNS tijekom aktualnog Eura. Zbog incidenata na utakmici sa Španjolskom, odnosno zbog bacanja plastičnih čaša i paljenje baklji, HNS je kažnjen s ukupno 87.875 eura. S današnjom kaznom iznos koji HNS mora platiti UEFA-i popeo se na 115.875 eura.

U službenom priopćenju iz HNS-a su poručili: "Hrvatski nogometni savez zahvaljuje hrvatskim navijačima na odličnoj podršci i još jednom poziva na suzdržavanje od paljenja i bacanja bengalki."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.