Utakmica iz noćne more za Lukakua

Foto: EPA

SLOVAČKA je u prvom kolu skupine E Europskog prvenstva iznenađujuće pobijedila Belgiju 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Ivan Schranz na samom otvaranju susreta. Bila je to luda utakmica, u kojoj su Belgiji, odnosno Romeluu Lukakuu, poništena čak dva pogotka nakon VAR pregleda.

U drugom poluvremenu Belgija je ipak izgledala bolje nego u prvom, a u 56. minuti VAR joj je poništio pogodak za izjednačenje. Lukaku je bio u malom zaleđu prije nego što je iz blizine dodavanje Amadoua Onane gurnuo u mrežu. Slovačka mreža ponovno se zatresla u 86. minuti.

Debakl od nastupa

Lukaku je zabio na povratno dodavanje Loisa Opende, koji je prije toga lijepo prošao po lijevoj strani. Ipak, još jednom se javio VAR i pozvao turskog suca Halila Umuta Melera na pregled snimke. Meler je utvrdio da je Openda igrao rukom prilikom primanja lopte te je zbog toga poništio i ovaj gol. 

Bila je to utakmica iz noćne more za Lukakua, koji je prema Sofascoreu sa 6.0 najlošije ocijenjen igrač na terenu. Osim što su mu poništena dva pogotka, Lukaku je uspio promašiti i tri velike prilike, pet puta je izgubio loptu u samo 27 dodira te osvojio samo jedan od tri duela u koje je ušao.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.