Uvrijeđeni kapetan prekinuo mirovinu nakon što ga je nazvao predsjednik države

Foto: EPA-EFE

LEGENDARNI ganski kapetan Asamoah Gyan samo dva dana nakon što je objavio da odlazi u mirovinu promijenio je svoju odluku.

Bivši igrač Udinesea, Rennesa i Sunderlanda uvrijedio se nakon što je ostao bez kapetanske trake budući da od rujna 2017. godine nije igrao za reprezentaciju zbog ozljede. Kad je saznao da neće biti kapetan u pripremnim utakmicama i na afričkom Kupu nacija ovog ljeta, Gyan je rekao da se povlači iz reprezentacije.

No odluku je promijenio nakon što ga je osobno nazvao predsjednik države Nana Akufo-Addo.

"Predsjednikov zahtjev ne mogu odbiti. Rekao mi je da poštuje moju odluku, ali me zamolio da se ipak predomislim. Javio sam izborniku da mu stojim na raspolaganju", objavio je Gyan u službenom priopćenju.

Asamoah Gyan odigrao je 106 utakmica i zabio 51 gol za svoju reprezentaciju, ali se najviše pamti njegov promašeni penal u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine. Gana je igrala protiv Urugvaja i u 120. minuti bila je nadomak polufinala, ali je Luis Suarez na gol-crti rukom zaustavio udarac Adiyiaha. Gyan je promašio kazneni udarac, a Urugvaj je prošao nakon boljeg izvođenja penala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.