Valdas Dambrauskas ima novi posao

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

VALDAS DAMBRAUSKAS (47) novi je trener Omonije, objavio je klub s Cipra. Dambrauskas je potpisao ugovor na dvije godine, a momčad će preuzeti od iduće sezone, s time da će se odmah uključiti u rad kluba koji se nalazi na četvrtom mjestu tamošnjeg prvenstva.

Podsjetimo, Dambrauskas je tijekom 2021. i 2022. vodio Hajduk u 38 utakmica, prosječno ostvario dva boda po utakmici i sa splitskim klubom osvojio SuperSport Hrvatski kup. Hajduku je to bio prvi trofej nakon devet godina suše, ali je litvanski stručnjak ipak dobio otkaz u rujnu 2022.

Hajdukovci zazivali Dambrauskasov povratak

Dambrauskas je u karijeri bio izbornik mlađih reprezentacija Litve te je vodio Ekranas, Žalgiris, RFS, Goricu, Ludogorec i OFI Cretu. Navijači Hajduka, koji se pod trenerom Mislavom Karoglanom trenutno bori za titulu u SuperSport HNL-u, zazivali su povratak Dambrauskasa tako što su krajem listopada prošle godine njegove objave na društvenim mrežama zasuli komentarima.

Međutim, do toga nije došlo, a sada je vrlo vjerojatno da neko vrijeme ni neće. Također, Dambrauskasa se povezivalo sa srpskim prvoligašem Vojvodinom te reprezentacijom Latvije.