Video - Gerrard najbolji igrač Premiershipa: Oduševljen sam i iznenađen!

LIVERPOOLOV kapetan Steven Gerrard dobitnik je nagrade za najboljeg nogometaša godine u Engleskoj, u izboru Udruge nogometnih novinara (FWA).

Gerrard, koji je zabio 23 gola u 43 odigrane utakmice u svim natjecanjima ove sezone, slavio je ispred igrača Manchester Uniteda Ryana Giggsa i Waynea Rooneyja i ujedno je prvi Liverpoolov igrač koji je osvojio ovu nagradu nakon Johna Barnesa 1990. godine.

"Gerrardove igre ove sezone bile su vrhunske. On je očito jedan od najboljih veznjaka svoje generacije i FWA je oduševljen što je na ovaj način nagradio njegove doprinose klubu i reprezentaciji", rekao je predsjednik FWA-a Steve Bates.

Mnogi navijači misle kako je ovo puno objektivniji izbor od onog kad su igrači birali najboljeg nogometaša. Tada je titulu uzeo Ryan Giggs, kojem je time dano priznanje za veliku karijeru, iako se mnogi slažu da to ove sezone nije zaslužio...

Nagrada FWA-a najstarija je nagrada tog tipa u Europi i dodjeljuje se od 1948. godine, a protekle dvije sezone ona je pripala Cristianu Ronaldu. Gerrardu će nagrada biti uručena na gala večeri u Londonu 29. svibnja.

Gerrard: Oduševljen sam i iznenađen

Kapetan Liverpoola nagradu je prokomentirao s velikim oduševljenjem.

"Oduševljen sam, ali sam istovremeno pomalo iznenađen. Kada pogledate kvalitetu igrača koji nastupaju u ovoj ligi, velika je čast osvojiti ovakvu nagradu",  rekao je Gerrard za klupske internet stranice.

"Ova nagrada je još posebnija za mene budući da idem stopama velikih Liverpoolovih igrača poput Johna Barnesa, Stevea Nicola i Kennyja Dalglisha koji su bili moji junaci, kao i stopama Iana Callaghana i Terryja McDermotta koji su bili junaci mog oca."

"Nisu samo igrači Manchester Uniteda sjajni, već i Chelsea i Arsenal imaju moćne momčadi. Svake godine konkurencija je sve jača, tako da mi je ova nagrada veliko priznanje"

"Imao sam veliku pomoć tijekom cijele svoje karijere od obitelji i prijatelja, koji gledaju svaku moju utakmicu i ovim im putem želim zahvaliti. Ali najviše ipak želim zahvaliti menadžeru, cijelom stručnom stožeru i svojim suigračima. Individualne su nagrade sjajne, ali bez ljudi koje sam spomenuo nikad ih ne bi osvojio",  zaključio je Gerrard kojem će nagrada FWA-a biti uručena na gala večeri 29. svibnja.

M.Pa.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.