Video: Barcelona deklasirala Seattle

POBIJEDILI su nogometaši Barcelone domaće Seattle Sounderse 4:0 u prijateljskoj utakmici na njihovu Qwest Fieldu, pred 66.800 gledatelja.

Šou je ukrao najbolji svjetski nogometaš u ovom trenutku Leo Messi zabivši dva gola u prvom poluvremenu, u 20. i 40. minuti. Rezervisti Jeffren i Pedro dovršili su posao protiv kluba iz američke MLS-lige u nastavku.

Zlatan Ibrahimović nije debitirao. Imat će eventualno priliku u posljednjoj utakmici koju će europski prvaci igrati na sjevernoameričkoj turneji, u nedjelju protiv Chivasa na Candlestick Parku. Najvjerojatnije će ipak zaigrati tek u dvoboju Španjolskog superkupa protiv Athletica Bilbaa 23. kolovoza.

Prijateljska nogometna utakmica:

Seattle Sonders – Barcelona 0:4 (Messi 20, 40, Jeffren 73, Pedro 88)

Rafa Marquez pauzira petnaestak dana

Izglednim se čini da će Barcelonin branič Rafael Marquez propustiti kvalifikacijski ogled za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. između svog Meksika i Sjedinjenih Američkih Država.

Utakmica će se odigrati 12. kolovoza u Mexico Cityju, a razlog zbog kojega Marqueza neće biti na njoj jest ozljeda lijevoga lisnog mišića zarađena na treningu prije prijateljske utakmice protiv Seattle Soundersa (pobjeda 4:0). Ista će ga primorati na deset do petnaest dana odmora.

Pouzdani meksički branič ozlijedio je koljeno u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka između svoje momčadi i londonskoga Chelseaja. Uslijedili su mjeseci rehabilitacije nakon kirurškoga zahvata i činilo se da je Marquez ponovno spreman nakon što je odigrao 30-ak minuta susreta protiv LA Galaxyja u sklopu Barçine američke turneje.

Nova ozljeda ponovno će ga unazaditi, a, prema napisima na službenim internetskim stranicama katalonskoga kluba, Marquezu je puknuo mišić lista lijeve noge u dužini dva centimetra, te je za njega predsezona završena.

Osim što će propustiti kvalifikacije protiv SAD-a, Marquez bi mogao propustio i prvu utakmicu španjolskoga Superkupa protiv Athletica Bilbaa zakazanu za 16. kolovoza.

Nakon pet odigranih kvalifikacijskih utakmica za odlazak u Južnoafričku Republiku Meksiko na kontu ima šest bodova, što ga svrstava na četvrto mjesto ljestvice čiju čelnu poziciju drži Kostarika s 12 bodova. Drugoplasirani SAD sakupio ih je deset, odnosno tri više od Hondurasa. El Salvador uz pobjedu, dva remija i dva poraza trenutačno je peti, dok posljednje, šesto mjesto ljestvice zauzima Trinidad i Tobago s dvama osvojenim bodovima

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.