Video: Englezi trilerom do finala Eura nakon 15 godina!

PRVI PUT nakon 1984. godine mlada engleska reprezentacija igrat će u finalu Europskog prvenstva! U Goethenburgu su u polufinalu nakon trilera, produžetaka i jedanaesteraca uspjeli svladati borbene domaćine, momčad Švedske.

U drugom polufinalnom paru sastaju se Italija i Njemačka.

U polufinalu su Englezi, boljim izvođenjem jedanaesteraca, pobijedili domaćina, makar je pravo čudo kako do uspjeha nisu došli u regularnih 90 minuta.

Engleska je vodila sa čak 3:0, sve do 68. minute, nakon čega su do 90. minute primili tri pogotka. Uskoro su upali u još veće probleme budući je u 104. minuti Fraizer Campbell dobio drugi žuti karton, pa su posljednjih šesnaest minuta produžetaka igrali s igračem manje.

Milner kao Terry

Ipak, do jedanaesteraca su se nekako dovukli, a tamo ih je promašajem počastio Guillermo Molins.

U prvoj seriji izvođenja jedanaesteraca Englezi su bili u zaostatku, nakon što je James Milner izveo jedanaesterac baš kao John Terry u finalu Lige prvaka u Moskvi 2008. godine. Poskliznuo se, a lopta je završila na tribinama. No, najbolji strijelac domaćih Marcus Berg, odmah nakon toga, nije uspio svladati engleskog vratara Harta.

Svi ostali izvođači su bili precizni, do tragičara Molinsa koji je pogodio stativu, a Englezi su u tom trenutku počeli slavlje.

Inače, Engleska je povela već u 1. minuti pogotkom Cranieja, a do 38. je već bilo 3:0. No, u nastavku je uslijedio preokret, a tvorac je bio ponovno sjajni Marcus Berg s dva pogotka. Inače, Berg je uvjerljivo najbolji strijelac prvenstva sa 7 postignutih pogodaka.

Europsko prvenstvo (U 21), polufinale:

Švedska - Engleska 3-3, 3-3, nakon jedanaesteraca 4-5 (Berg 68, 81, Toivonen 75 / Cranie 1, Onuoha 27, Bjärsmyr 38-ag)

Italija - Njemačka (kasnije)

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.