formula 1

VIDEO Katastrofa Ferrarija u Azerbajdžanu

Foto: EPA-EFE

FERRARI je ostao bez bodova na današnjoj Velikoj nagradi Azerbajdžana nakon što ni Charles Leclerc ni Carlos Sainz nisu uspjeli završiti utrku. To je bilo peto i šesto odustajanje Ferrarijevih bolida ove sezone, zbog kojih će vjerojatno ostati bez obje titule.

Prvi je odustao Carlos Sainz, kojemu je bolid otkazao već u 9. krugu utrke, a najvjerojatnije je riječ o problemima s kočnicama. Ferrari je ostao samo na jednom bolidu, onom Charlesa Leclerca, koji je morao odustati u 20. krugu kad mu je iz stražnjega kraja bolida suknuo gusti bijeli dim.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ODUSTAJANJA

Leclerc je u tom trenutku bio vodeći u utrci ispred Maxa Verstappena, ali je imao jedan ulazak u boks manje te bi Nizozemac vjerojatno preuzeo prvo mjesto i da Ferrarijev vozač nije morao odustati. Ovo je Leclercu bilo drugo odustajanje u posljednje tri utrke. U Bakuu je imao pole position koji je odmah na startu prepustio Perezu.

"Čuo sam samo neki zvuk. Moramo istražiti što je to kako se ne bi ponovilo. Nemam riječi kojima bih opisao koliko sam razočaran. Na početku sezone smo bili jako brzi i nismo imali nikakvih problema i sve promjene koje smo napravili su bile dobre. Ne razumijem što se dogodilo", rekao je Leclerc po povratku u boks.