VIDEO Uplakani Lewandowski slavi svoj prvi gol na SP-ima

Foto: Screenshot HRT

POLJSKA je u 2. kolu skupine C Svjetskog prvenstva pobijedila Saudijsku Arabiju 2:0 i napravila veliki korak prema drugom krugu. Poljska je povela u 39. minuti golom Piotra Zielinskog, da bi Al Dawsari u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena promašio penal za Saudijsku Arabiju.

Saudijci su bili jako opasni, ali kako je utakmica odmicala, Poljaci su je počeli kontrolirati i stvarati šanse. Milik je u 63. minuti pogodio gredu, Lewandowski tri minute kasnije stativu, ali poljski kapetan je do svojeg prvoga gola na svjetskim prvenstvima došao konačno u 82. minuti. I to uz dosta sreće. Al Boleahi je katastrofalno pogriješio i predao loptu Lewandowskom, koji je rutinski zabio kraj Al Owaisa za 2:0 i rješenje utakmice. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI POGODAK RAYA

Koliko mu je taj gol značio, Lewandowski je pokazao prilikom proslave. Legao je na travnjak i nekoliko minuta dolazio k sebi, a onda se suznih očiju okrenuo prema navijačima i poslao im poljupce. Par minuta kasnije imao je još jednu čistu šansu, ali mu je saudijski golman obranio.

Barceloninom napadaču to je bio već 77. gol za reprezentaciju u 135. nastupu. Poljska će u zadnjem kolu, nevezano za ostale susrete, osigurati plasman u drugi krug ako protiv Argentine osvoji barem bod.