Video - SP klubova: Estudiantes u finalu čeka pobjednika susreta Barcelone i Atlantea

ARGENTINSKI Estudiantes La Plata pobijedio je u Abu Dhabiju korejske Pohang Steelerse 2:1 u prvom polufinalu FIFA-ina Svjetskog prvenstva klubova.

Prvaci Južne Amerike, kapetanski predvođeni od Juana Sebastiana Verona, bili su uvjerljivo bolja momčad u čudnoj utakmici, koju su Korejci, inače prvaci Azije, završili s osam nogometaša, od čega s jednim na golu.

U 56. minuti drugi je žuti karton zbog preoštre igre zaradio Jae Won, a u 72. minuti Jae Sung. Trener Korejaca, Brazilac Sergio Farias, sve je tri izmjene obavio već do 60. minute. U 77. je minuti konačno isključenje zaradio i vratar Pohanga Hwa Yong, pa je Brazilac na gol poslao svog sunarodnjaka Denilsona, inače strijelca utješnog pogotka za Korejce u 71. minuti.

Oba je puta, u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, te u 53. minuti, za Argenticne zabio Leandro Damian Benitez.

Denilsona na golu u 86. je minuti zamalo svladao Veron. Pogodio je vratnicu.

Sudac utakmice bio je Talijan Roberto Rosetti. Pokazao je pet žutih kartona pobjednicima, odnosno šest žutih i jedan crveni karton poraženima.

Estudiantes je tako očekivani prvi finalist natjecanja, koje se u Abu Dhabiju igra uz nagradni fond od 11.2 milijuna eura. U srijedu drugi polufinale igraju Barcelona i meksički Atlante, prvak Sjeverne i Srednje Amerike.

FIFA-ino Svjetsko prvenstvo klubova, polufinale:

Estudiantes La Plata - Pohang Steelers 2:1 (Benitez 45+2, 53 / Denilson 71)
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.