lige petice

Viduka: Molio sam se samo da Elton John napokon prestane sr*ti

Foto: Guliver Image/Getty Images

PREMDA nikad nije do kraja osvojio simpatije maksimirske publike, Mark Viduka je bez sumnje jedan od najboljih stranaca koji su ikad igrali na travnjacima HNL-a. Dolazak hrvatskog Australca u Croatiju bio je važan dio plana Franje Tuđmana o stvaranju europski moćne modre ekipe. Viduka je u Zagrebu bio od 1995. do 1998., a tada su Modri zaista konkurentni i s najjačim europskim klubovima.

Viduka je kasnije otišao u Celtic, pa u Leeds, onda u Middlesbrough, da bi od 2007. do 2009. igrao u Newcastleu gdje je završio karijeru. U svim navedenim klubovima bio je jedan od najboljih igrača, ali najplodnije doba karijere je proveo u Leedsu od 2000. do 2004. Za momčad s Elland Roada je odigrao 130 utakmica i zabio 59 golova. S Leedsom je 2001. igrao polufinale Lige prvaka.

Malo je poznato da je tada Viduka umalo završio u Manchester Unitedu. Sir Alex Ferguson ga je želio, Mark je čak bio na pregovorima na Old Traffordu, no do transfera ipak nije nikad došlo.

Ipak, Viduka je za ESPN ispričao zanimljivu priču o tome kako mu je legendarni Elton John, inače veliki fan nogometa (bivši vlasnik i predsjednik Watforda) tijekom jednog koncerta skoro upropastio sve planove.

"Bio sam sa svojim menadžerom u Manchesteru na pregovorima o potencijalnom transferu. Baš tu noć je on svirao u Manchesteru, a kako sam bez problema mogao dobiti ulaznice, pa i mjesto u backstageu, tu priliku nisam želio propustiti. I tako sam s bivšim suigračem iz Leedsa Jacobom Burnsom, također Australcem, prije koncerta došao u svlačionicu gdje je bio Elton John'', priča Viduka pa nastavlja:

''Čim sam došao u Eltonovu sobu on je uzviknuo: 'Mark Viduka iz Melbournea. Obožavam taj grad.' Priznajem da sam se malo zbunio, bio sam nervozan i rekao sam mu da sam u Manchesteru jer pregovaram o dolasku na Old Trafford. Elton nas je tada pozvao da gledamo koncert i smjestio nas je odmah pored bine. Nakon što je otpjevao tri pjesme zaustavio se i rekao je:

'Ovu pjesmu želim posvetiti svom dobrom prijatelju Marku koji je danas u Manchesteru, a pred kojim je velika odluka. 'Pomislio sam: 'sranje, samo prestani pričati više'. Srećom, prestao je, a ja na koncu nisam potpisao za Manchester United. Razlog? Mislim kako sam u to vrijeme bio previše zaljubljen u svoj Leeds'', zaključio je Viduka koji se danas bavi ugostiteljstvom u Zagrebu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.