Vipotnika su htjeli Dinamo, Hajduk i Rijeka. Otkriveno u koji klub ide

Foto: Profimedia

ŽAN VIPOTNIK (22) postat će novi igrač Swansea Cityja, tvrdi slovenska Nogomania, koja navodi da je informaciju dobila iz pouzdanog izvora. Podsjetimo, Vipotnik je napadač slovenske reprezentacije koji je postao slobodan igrač nakon što je francuski klub Bordeaux bankrotirao.

Od tada je u potrazi za novom sredinom, a pisali smo da ga želi dovesti Dinamo. Zagrebački klub ga je i prošle godine pokušao otkupiti od Maribora, dok je u međuvremenu i Hajduk pokazao interes. Međutim, zasad nijedan od hrvatskih klubova nije u tome uspio.

"Ništa od Dinama, mene nitko nije zvao. Mislim da ako ga Dinamo želi da bi me već netko nazvao da malo pripremi situaciju. Tako da uopće ne razmišljam o Dinamu niti to uzimamo ozbiljno. Javili su nam se iz Hajduka i Rijeke", rekao je Vipotnikov menadžer Sašo Župan za Sportklub.

Vipotnik je prošle sezone zabio deset golova za Bordeaux

Vipotnik bi tako iduće sezone mogao zaigrati u velškom klubu koji se trenutno natječe u Championshipu, drugom rangu engleskog nogometa. Prema Transfermarktu, Vipotnik vrijedi 2.5 milijuna eura, ali ga bilo koji klub kao slobodnog igrača može dovesti bez odštete.

Vipotnik je igrao za slovenske klubove Goricu, Triglav i Maribor. U sezoni 2022./2023. bio je najbolji strijelac slovenske Prve lige s 20 golova, nakon čega je otišao u Bordeaux za 2.7 milijuna eura. Nije se dugo zadržao u francuskom klubu, koji je zbog financijskih problema raskinuo ugovore sa svim igračima te će ubuduće djelovati kao amaterski klub.

U prošloj sezoni, jedinoj za Bordeaux, Vipotnik je odigrao 40 utakmica te zabio deset golova i ostvario četiri asistencije u Ligue 2. Također, riječ je o reprezentativcu Slovenije za koju ima devet nastupa i dva pogotka. Bio je i dio selekcije izbornika Matjaža Keka na nedavnom Europskom prvenstvu, gdje je odigrao 14 minuta protiv Srbije u grupnoj fazi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.