liga prvaka

"Vrištao je kao velika beba, samo da me izbaci iz finala LP-a. Bio sam uništen"

Foto: Guliver Image/Getty Images

U LEGENDARNOM finalu Lige prvaka 1999. u Barceloni Manchester United je spektakularnim preokretom u sudačkoj nadoknadi srušio Bayern (2:1) i osvojio svoj drugi naslov prvaka Europe.

Bio je to prvi engleski naslov od Liverpoola 1984., a uspjeh je još slađi kad se zna da je United u taj susret ušao bez dva ključna igrača sredine terena. Zbog žutih kartona dobivenih u polufinalu protiv Juventusa na Camp Nouu nisu mogli igrati Paul Scholes i kapetan Roy Keane.

United je u prvoj utakmici polufinala na Old Traffordu protiv Juventusa jedva izvukao 1:1, da bi u Torinu preokretom došao do 3:2, rezultata koji ga je odveo u finale. No sir Alex Ferguson je skupo platio plasman u finale.

Scholes je dobio akumulirajući žuti karton zbog faula na Didierom Deschampsom.

''Bio sam šokiran, ali nisam mogao ništa napraviti'', rekao je legendarni igrač Uniteda u podcastu A Goal in One.

''Bio sam u nešto čvršćem duelu s Deschampsom, ali iskreno, mislim da to nije bio ni faul. To se dogodilo točno pred sucem, a on se bacio na pod i počeo je vrištati poput velike bebe. To mi nimalo nije pomoglo. Zbog toga sam propustio finale, ali tko zna, možda u finalu ne bih ni igrao'', kazao je Scholes.

Kako Scholes i Keane nisu mogli nastupiti, Ferguson je za finale u vezni red postrojio Ryana Giggsa, Nickyja Butta, Davida Beckhama i Jespera Blomqvista. Na kraju se to ipak pokazalo kao dobitna kombinacija.

''Bio sam uništen što nisam mogao igrati to finale. Roy je bio također devastiran. Međutim, pokazali smo da nije važno ako netko nedostaje i jer smo tada imali stvarno sjajnu momčad i puno igrača koji su mogli u svakom trenutku zamijeniti bilo koga.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.