Za Arape nema krize: ManCity kupio i Teveza, sljedeća meta Eto´o

JUČER je iz "onog drugog" kluba iz Manchestera potvrđeno kako je Mark Hughes napokon uspio kupiti svog najdražeg igrača, Roquea Santa Cruza, a engleski mediji danas javljaju kako je City dogovorio sve detalje i oko transfera Carlosa Teveza. Dok većina uglednih klubova povodom krize "steže remen" (iznimka je tek Real Madrid čiji novi predsjednik ruši sve rekorde u razbacivanju novcem), bogati arapski vlasnici Cityja time se ne zabrinjavaju. Mark Hughes dobio je zadaću da se iduće sezone plasira u Ligu prvaka, a šeicima koji ga financiraju nije teško uslišati svaki zahtjev Cityjevog trenera.

Pojačao se tako Hughes Santa Cruzom, uzeo je bivšeg vratara Aston Ville Stuarta Taylora i ispunio želju Carlosu Tevezu. Naime, kad je uoči kraja sezone postalo jasno da argentinski napadač nije u Fergusonovim planovima, Tevez je javnim istupima pokušao nagovoriti trenera da ga zadrži u Manchesteru, a u tome je imao i podršku navijača. Sir Alex bio je neumoljiv, ali Tevez će u Manchesteru ipak ostati. Samo što će crveni dres zamijeniti nebesko-plavim. U dva dana je Hughes tako potrošio gotovo 35 milijuna funti; Blackburnu je za Santa Cruza navodno iskeširao 18 milijuna, a Tevez ga je koštao dodatnih 26 milijuna. Ranije je već kupljen Gareth Barry, a još su na meti Samuel Eto'o (kojeg Barcelona prema najnovijim informacijama ne želi prodati, ali nikad ne treba zanemariti "ponude koje izbijaju iz cipela") i Arsenalov branič Kolo Toure koji prema nekim izvorima vrijedi između 12 i 15 milijuna funti.

"Bit će izvrsno ako nam se i Tevez pridruži u ekipi. Nadam se da ćemo zajedno igrati u Manchester Cityju. Bio bi zaista veliko pojačanje", rekao je Roque Santa Cruz za lokalni radio 970 AM nakon što je saznao da će u napadu vjerojatno surađivati s brzonogim Argentincem. Iako klub još nije službeno potvrdio Tevezov dolazak, engleski novinari doznaju kako će ugovor biti potpisan 1. srpnja, nakon što njegove obaveze prema Manchester Unitedu budu i službeno okončane.

P.V.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.