Za tri godine prešao put od prvaka i vratara reprezentacije do druge lige

Foto: Getty Images / Guliver Image

ČETIRI puta proglašen je za Zlatnu rukavicu Premier lige. Dva puta izabran je u idealnoj momčadi engleskog prvenstva. Osvojio je dvije Premier lige i gol reprezentacije Engleske čuvao 75 puta, bio prva opcija Gordog Albiona na dvama Svjetskim prvenstvima i jednom Europskom... A onda je u posljednje tri godina prešao put od vrha do dna. Od prvaka Engleske do vrlo vjerojatno druge lige.

>>> "UNIŠTEN SAM" Priznao donedavno standardni golman Engleske nakon što je saznao da ne ide na SP

>>> TOTALNI KRAH Bio je jedan od najboljih u Europi, a danas mu se smije cijela Italija

Embed from Getty Images

Pogađate, u pitanju je Joe Hart, čiji su život i karijera krenuli nizbrdo od dolaska Pepa Guardiole u Manchester City. Katalonski trener ga je potjerao, a 31-godišnji vratar se izgubio na nogometnoj mapi.

Embed from Getty Images

"Bilo je teških trenutaka. Jako teških. Patio sam od depresije nakon svega što mi se dogodilo u Cityju. Teško se bilo pomiriti da moram napustiti klub poslije desetak godina, s kojim sam doživio prekrasne trenutke", ispričao je svojevremeno Hart engleskim medijima i time najbolje opisao koliko mu je težak udarac zadao Guardiola.

S Etihada su ga poslali na posudbe u Torino (primio 62 gola u 36 utakmica), potom u West Ham (39 pogodaka u 19 mečeva), nakon čega je konačno posljednjeg ljeta prodan u Burnley za 3,9 milijuna eura. Činilo se kako će tamo pronaći sebe jer je u najboljim godinama za vratara, ali se tu tek pogubio. U Burnleyju je primio 41 gol u 21 utakmici i ubrzo preselio na klupu, na koju ga je poslao odlični Nick Pope nakon što se oporavio od ozljede. 

Na posljednje dvije utakmice Hart je primio tri gola od Arsenala (1:3) te pet od Evertona (1:5) i time je, čini se, završila njegova avantura na Turf Moor stadionu. 

No, ne želi odustati, iako ga praktički ne želi niti jedan ozbiljniji klub, a njegova se vrijednost procjenjuje na 5-7 milijuna eura. Zato cijelu situaciju pokušava iskoristiti Preston North End, koji drži 17. mjesto engleskog Championshipa i trenutačno je sedam bodova iznad opasne zone nakon 26 odigranih kola. Preston North End je najveće uspjehe ostvario 1889. i 1938. kada je osvajao FA kup, a sada želi među svojim vratnicama vidjeti nekada prvog vratara nacionalne momčadi.

Vratara koji nema izbora ako želi braniti, čime njegova karijera nastavlja strahovitom brzinom padati, a pitanje je samo gdje je krajnja granica. 

Embed from Getty Images

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.