Zadrani pod Tornjem napadaju prvu poziciju uoči doigravanja

CIBONA i Zadar danas u 18.15 sati će se praktički boriti za prvu poziciju u doigravanju Prvenstvo Hrvatske. Zadrani na derbi u Draženovom domu dolaze osokoljeni činjenicom da su ove sezone u tri od četiri susreta svladali najvećeg rivala. Doduše, utakmica koju su izgubili je bila najvažnija, polufinale Kupa.

Obje momčadi imaju jednak skor 10-1, Zadar je izgubio od Zagreba, a Cibona u Višnjiku. U Ciboni su svjesni da je ovo utakmica koja će odlučiti startnu poziciju uoči doigravanja, a u nastavku prvenstva donosi prednost domaćeg terena.

"Razlika između nas i njih je minimalna i zato je važno koliko ćemo motivirani ući u utakmicu. Zadar je jako discipliniran, naglasak mu je na obrani i ne šutira nerezonski. Protiv takve momčadi moramo igrati svih 40 minuta", kaže trener Cibone Velimir Perasović.

Perasović nema problema s ozljedama u momčadi i svi igrači će mu danas biti na raspolaganju.

Car: Dat ćemo sve od sebe da ih svladamo

Osim što su ove sezone tri puta svladali Cibose, Zadrani tradicionalno dobro prolaze pod Tornjem. U posljednjih sedam susreta su slavili čak pet puta. Trener Zadrana Zmago Segedin je teret favorita prebacio na stranu Vukova.

"Cibona je momčadi koju je sastavila i rezultatima koje je ostvarila pokazala da je izuzetno kvalitetna momčad i apsolutni je favorit današnje utakmice", kaže Segedin.

Marko Car se slaže s trenerom, ali tvrdi da je Cibona favorit samo zbog domaćeg terena.

"Favoriti su samo zbog toga što utakmicu igraju pred svojom publikom. Znamo ih jako dobro i dat ćemo sve od sebe da ih svladamo i budemo sami na čelnoj poziciji", kaže Car.

U Zmaginoj momčadi problema s ozljedama imaju Perić, Johnson i Prostran, no i oni će nastupiti samo s manjom minutažom.

M.Pa.
Foto: Index
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.