Željela ga je Barca. Otac: Nisam to mogao napraviti svojem sinu

Foto: Profimedia

MALO JE nedostajalo da Jorthy Mokio (16) u ovom prijelaznom roku umjesto u Ajaxu završi u Barceloni. Katalonski velikan bio je u pregovorima s belgijskim U-17 reprezentativcem i ti bi se pregovori možda i realizirali da sve nije stopirao njegov otac.

Barcelona je bila blizu potpisa ugovora s njim. Tinejdžer je bio i gost kluba na utakmici protiv Paris Saint-Germaina u Ligi prvaka i činilo se da će sve biti dogovoreno i realizirano uz potpis ugovora. Potvrdio je to i igračev otac Thierry Mokio, a onda otkrio zašto su se povukli iz pregovora. Za primjer je uzeo Mikayila Fayea, Čudo iz Kustošije koje se razvija u Barceloni i ne dobiva priliku.

"Razgovarali smo sa sportskim direktorom Decom i bilo nam je rečeno da će imati šansu kakvu je imao Lamine Yamal. Trebao je trenirati s prvom momčadi", rekao je otac Mokio, a onda na primjeru Fayea, oko kojeg Barca vodi pregovore s Portom, zaključio da to nije pravi put za njegovo dijete.

Primjer Fayea izazvao je strah

"U Barci je ogroman pritisak. Ne ide li sve po planu, završit ćete u, primjerice, Osasuni i biti izgubljeni. Izgledalo je kao da radimo veliki korak. Istina je da smo bili blizu potpisa, ali onda smo vidjeli da žele 19-godišnjeg braniča prodati u Porto. To je bilo previše. Nisam to mogao napraviti svojem sinu", objasnio je.

Faye bi trebao predsezonu započeti u Barceloni, no vrlo je upitno hoće li ondje i ostati. Senegalac je doveden u Barcelonu kao velik potencijal. Igrao je dosad samo za drugu momčad, za koju je u 33 utakmice zabio četiri pogotka. Bio je u nekoliko navrata na klupi za prvu momčad Barce, ali nije dobio minutažu. Čudo iz Kustošije nadimak je koji su ovom 19-godišnjaku dodijelili engleski mediji nakon što je iz hrvatskog trećeligaša prešao u jedan od najmoćnijih klubova svijeta za milijun i pol eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.