Zvijezda Intera od 50 milijuna eura propušta ključnu utakmicu protiv Hrvatske

Foto: Profimedia

HRVATSKA reprezentacija je u teškoj situaciji pred utakmicu posljednjeg kola grupne faze Europskog prvenstva. Igrat će je u ponedjeljak od 21 sat protiv Italije, nakon što je Euro otvorila porazom 0:3 protiv Španjolske i remijem 2:2 s Albanijom.

Pobjeda Hrvatskoj donosi prolaz u osminu finala Eura, a remi je gura u krug reprezentacija kojima nastavak natjecanja ovisi o ishodima utakmica drugih momčadi na turniru. Španjolci bi trebali pobijediti Albance, a u preostalih pet skupina morale bi se naći barem dvije trećeplasirane reprezentacije koje su osvojile maksimalno dva boda, a i u tom slučaju bi odlučivala gol-razlika.

Italija je s pobjedom sigurna druga, a igra joj i bod, što je na papiru velika prednost u odnosu na Hrvatsku, koja mora pobijediti. No prema pisanju talijanskih medija, Azzuri bi mogli protiv Hrvatske biti značajno hendikepirani.

Talijani u problemu

Talijanski mediji javljaju da se lijevi bek Federico Dimarco nije oporavio od udarca u desni list tijekom susreta sa Španjolskom i da vrlo vjerojatno neće biti spreman za Hrvatsku. 

Dimarco ni danas nije trenirao, a Talijani pišu da bi umjesto Interovog braniča, kojeg Transfermarkt procjenjuje na 50 milijuna eura, u sastav mogao upasti Juventusov Andrea Cambiaso. Riccardo Calafiori također može igrati na lijevoj strani obrane u nuždi, no vjerojatnije je da će zadržati svoju ulogu u sredini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.