10 dobrih vijesti tjedna

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. VIDEO Zoološki vrt u Osijeku spašava rode koje su ozlijeđene tijekom nevremena

Osijek, uz zagrebačko oporavilište, ima najveći centar za oporavak divljih životinja u Hrvatskoj, a prve rode već su stigle na liječenje. Rode će ondje dobiti potrebnu veterinarsku skrb prije nego što se vrate u prirodu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. VIDEO Čovjek iz BiH zaustavio promet da bi patka s pačićima mogla proći cestom

Na društvenim mrežama osvanula je snimka koja je raznježila mnoge. Naime, jedan je čovjek na cesti u Vogošći u Bosni i Hercegovini zaustavio promet zbog patke i pačića.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. Borna (17) iz Slavonskog Broda dobitnik Harvard Book Prizea

Borna Vidmar, učenik trećeg razreda matematičkog smjera Gimnazije Matije Mesića u Slavonskom Brodu, dobitnik je nagrade Harvard Book Prize.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. Martin Erlić nakon Eura odmor provodi radeći u polju u rodnom Tinju

Nakon završetka nogometne sezone hrvatski nogometaš i reprezentativac Martin Erlić snimljen je - u polju.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. Poljaka na SUP-u odnijela bura u Velebitskom kanalu. Iz mora isplivao na Pagu

Djelatnici Lučke kapetanije Senj i Lučke kapetanije Karlobag tragali su za nestalim Poljakom, koji se otisnuo na more na SUP-u - dasci za veslanje. Njegova obitelj dojavila je da je nestao iz vidokruga nošen jakim udarima bure. Dok se pripremao angažman zrakoplova iz sastava Obalne straže RH, traganje je obustavljeno jer je Poljak samostalno i neozlijeđen isplivao u Metajni na otoku Pagu, odakle se javio obitelji.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Mladić i djevojka iz Češke izgubili se na Biokovu. HGSS-ovci ih spasili po mraku

HGSS-ovci su spasili dvoje čeških državljana, 21-godišnjeg mladića i 21-godišnju djevojku, koji su odlučili planinariti na Biokovu, ali su izgubili orijentaciju. Prvoj ekipi HGSS-ovaca trebalo je dva sata da svladaju visinsku razliku od 800 metara. Napominju da je akcija bila složena zbog terena izrazito teškog za kretanje i staza koje su bile teško vidljive u mraku.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. FOTO HGSS za manje od dva sata pronašao nestalog muškarca pomoću drona

HGSS stanica Čakovec je pomoću bespilotne letjelice provela brz i uspješan pronalazak nestale osobe. Zaprimili su dojavu da se iz doma za starije osobe u Orehovici udaljio dementni muškarac. Za manje od dva sata lociran je u kukuruzištu pomoću drona. Muškarac je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena pomoć te je utvrđeno da nema vidljive ozljede. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Mama iz Splita: Nudim smještaj ženi s bebom koja nema za more, mogu platiti i put

Anonimna objava u jednoj Facebook grupi dirnula je mnoge. Naime, u Facebook grupi Mamine tajne anonimne i javne osvanula je objava jedne majke koja je ponudila besplatan smještaj drugoj majci i djetetu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Studije otkrile dva već dostupna lijeka za jednu od najstrašnijih bolesti starenja 

Dva nedavno objavljena istraživanja pokazala su da već postoje odobreni lijekovi i preparati kojima bi se Parkinsonova bolest mogla mnogo uspješnije liječiti i prevenirati nego dosad.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Slavonci pomažu jedni drugima nakon nevremena: "Tata poklanja 120 kvadrata crijepa"

Nakon velikog nevremena koje je pogodilo dijelove Slavonije i oštetilo brojne kuće Slavonci su odmah pokazali veliko srce.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.