10 dobrih vijesti tjedna

Foto: KBC Rijeka

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. Na zagrebačkim fontanama osvanuo lik Nikole Tesle

Povodom 168. obljetnice rođenja Nikole Tesle i Nacionalnog dana Nikole Tesle na zagrebačkim fontanama projiciran je lik velikog izumitelja.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Lara (18) je nova hrvatska Miss sporta

U Velikoj Gorici održan je 33. Izbor za Miss sporta Hrvatske. Prošlogodišnja pobjednica Korina Sajko predala je krunu svojoj nasljednici Lari Silić.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. FOTO Brojni Zagrepčani došli na veliki tulum na otvorenom ispred HNK

Brojni Zagrepčani i ostali posjetitelji okupili su se ispred zagrebačkog HNK, gdje je bio organiziran veliki tulum posvećen najvećim hitovima koji su se slušali na zagrebačkim plesnjacima od 1960-ih godina pa sve do danas.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. "To su pravi gazde": Hrvatica koja iznajmljuje apartmane otkrila čime iznenadi goste

Jedna Hrvatica koja iznajmljuje apartmane na TikToku je objavila snimku u kojoj je otkrila čime sve počasti svoje goste, a njezina objava oduševila je mnoge.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. Stogodišnja Mirjana donirala KBC-u Rijeka 200.000 eura za nove uređaje

Klinički bolnički centar Rijeka postao je opremljeniji za četiri nova polifunkcionalna mobilna UZV aparata. Vrijedni uređaji najviše klase nabavljeni su osobnom donacijom gospođe Mirjane Marić u ukupnom iznosu od 200.000 eura.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Hrvatski ronilački savez ju suspendirao, oborila je svjetski rekord

Beograd je u posljednjih tjedan dana bio domaćin CMAS Svjetskog bazenskog prvenstva u ronjenju na dah. Na ovom prestižnom natjecanju sudjelovalo je preko 150 sportaša iz više od 40 zemalja, a među njima se istaknula Hrvatica Mirela Kardašević, koja je osvojila tri medalje i postavila novi svjetski rekord.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. Fantastična Donna Vekić preokretom odjurila u polufinale Wimbledona

HRVATSKA tenisačica Donna Vekić pobijedila je u četvrtfinalu Wimbledona Novozelanđanku Lulu Sun s 2:1 u setovima te tako ostvarila najbolji rezultat u karijeri. U polufinalu ju je zaustavila talijanska tenisačica Jasmine Paolini.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. U blizini Zadra snimljeni anđeoski morski psi, mislilo se da su pred izumiranjem

Ribar i ronilac Nikola Kosanović s Molata snimio je nekolicinu sklatova, tzv. anđeoskih morskih pasa, u blizini Zadra. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Mladi hrvatski inovator pokreće projekt s Warner Brosom: "Ovo će biti sjajno"

HRVATSKI startup CircuitMess u suradnji s američkom produkcijskom kućom Warner Bros. pokreće Kickstarter kampanju za proizvodnju novog uradi-sam STEM proizvoda, edukativnog robota inspiriranog likom iz serije Rick and Morty.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Pacijent KB-u Dubrava donirao uređaj od 130.000 eura. "To je najmanje što sam mogao učiniti" 

Prije godinu dana je Damir Šlogar iz Kanade završio na liječenju hematološke zloćudne bolesti u KB-u Dubrava u Zagrebu. U znak zahvale za brzi oporavak i izlječenje nakon godine provedene na Odjelu Zavoda za hematologiju, bolnici, liječnicima, ali i ostalim pacijentima donirao je uređaj vrijedan više od 130.000 eura.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.