10 dobrih vijesti tjedna

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. Ovi krokodili su bili na rubu izumiranja. Sad se vraćaju

U Kambodži se nedavno izleglo 60 sijamskih krokodila, što je rekordan broj novih primjeraka iznimno ugrožene vrste u ovom stoljeću, kažu ekolozi. Ekolozi događaj nazivaju "pravim znakom nade" nakon više od 20 godina pokušaja povećanja broja gmazova u Cardamomu, zabačenom planinskom dijelu zemlje.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Vatrogasci u Makarskoj spasili dijete iz zaključanog auta

Makarski vatrogasci spasili su dijete iz zaključanog automobila. Primili su dojavu da je dijete zaključano na parkingu i odmah su se uputili na lokaciju. "Apeliramo na sve građane koji koriste prijevozna sredstva da ključeve drže u džepu ili svjesno u ruci pri izlasku iz vozila", poručili su vatrogasci.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. Novi lijek produžio život miševima za 25%. Sada se testira na ljudima 

Znanstvenici su miševima dali lijek koji im je uspješno produžio trajanje životnog vijeka za 25%, a stručnjaci se nadaju da bi ista metoda mogla pomoći pri usporavanju starenja kod ljudi. Tretirani miševi su zbog svog mladolikog izgleda dobili nadimak "stariji supermodeli". Bili su zdraviji, jači i imali manje karcinoma od svojih vršnjaka kojima nije davan lijek. Lijek se već testira na ljudima.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. Vatrogasci iz Makarske dobili dojavu o paljenju, iznenadio ih prizor koji su ugledali

Vatrogasci su dobili dojavu građanina da se više osoba sprema na paljenje svijeća na Osejavi, u blizini šume. Kad su stigli, ugledali su romantičan prizor.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. Hrvatica u Beogradu oborila svjetski rekord u ronjenju na dah i osvojila tri medalje

Svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama od 4. do 10. srpnja održalo se u Beogradu. Osobito impresivna bila je Mirela Kardašević iz Hrvatske. Osvojila je čak tri medalje i postavila novi svjetski rekord za seniorke.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5.  Pobjeda karijere hrvatskog tenisača. Splićanin je hit turnira u Švedskoj

Splićanin Duje Ajduković (23) pobijedio je Brazilca Thiaga Monteira (30) rezultatom 6:2, 4:6, 6:4 i plasirao se u polufinale ATP 250 turnira u švedskom Bastadu. U polufinalu je poražen od legendarnog Rafaela Nadala, ali i sam ulazak u polufinale je za Ajdukovića bio rezultat karijere.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. Trudnice u beogradskom rodilištu leže bez klima. Kafana ponudila riješiti stvar

Vlasnici jedne srpske kafane ponudili su platiti servisiranje 15 klima u beogradskom rodilištu Narodni front nakon što se otkrilo da na katu gdje leže žene u visokorizičnim trudnoćama uopće nema ispravnih klima.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Hrvatski srednjoškolci osvojili zlato i dvije bronce na fizičkoj olimpijadi u Gruziji

Hrvatski srednjoškolci osvojili su jednu zlatnu i dvije brončane medalje na 8. europskoj fizičkoj olimpijadi EuPhO 2024., koja se od 15. do 19. srpnja održala u Kutaisiju, najstarijem trajno naseljenom gradu u Gruziji.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Pronađena ukradena kolica bolesne curice (13) iz Splita. Majka: Moja kći je sretna

Majka 13-godišnjakinje oboljele od cerebralne paralize iz Splita, koja je u ponedjeljak zatražila pomoć u pronalasku invalidskih kolica koja su njezinoj kćeri ukradena, poručila je da su kolica pronađena, i to neoštećena. Kolica je pronašao jedan Splićanin.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Djevojka iz Jastrebarskog dirnula gestom: Poklonila svoj auto siromašnoj obitelji

Jedna djevojka iz Jastrebarskog odlučila je pokloniti svoj automobil obitelji slabijeg imovinskog statusa, a objavu je napisala u grupi "Korisne informacije - Jastrebarsko".

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.