10 dobrih vijesti tjedna

Screenshot: Plava vinkovačka

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. Spašeni Česi koji su nestali kod vrha Svetog Ilije. Bio podignut i vojni helikopter

Četvero Čeha koji su nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću u Dubrovačko-neretvanskoj županiji su pronađeni i spašeni. U potrazi za nestalim češkim državljanima sudjelovala je i letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s helikopterom Mi171Sh.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Djeca iz kampa u Medenoj zahvalila policajcima i vatrogascima na gašenju požara

U kampu Medena za vrijeme izbijanja požara boravilo je i 120 djece u dobi od 7 do 14 godina iz Hrvatske i drugih europskih zemalja, a koji su bili sudionici dječjeg kampa.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. FOTO Rebro dobilo napredni robotski sustav za operaciju prostate

U planu je godišnje odraditi oko 300 operacija prostate robotskim pristupom, 200 operacija bubrega, oko 300 operacija abdominalnih organa te 200 histerektomija i drugih operacija.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. Petar (9) iz Zagreba drugi put postao svjetski prvak u mentalnoj aritmetici

9-godišnji Petar Andačić iz Zagreba ponovo je ovjenčan titulom šampiona na svjetskom natjecanju u mentalnoj aritmetici Aloha. Tu je titulu prvi put ponio prošle godine u Kuala Lumpuru, glavnom gradu Malezije, a ove ju je godine osvojio u Madridu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. Pirovčanin Dorian pomeo ispred svoje kuće da bi olakšao komunalcima. Oni ga nagradili

Dorian iz Pirovca oduševio je sumještane svojom gestom. Htio je olakšati komunalnim radnicima u mjestu pa je ispred svoje kuće pomeo sam.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Forbes: Pasjača je najljepša skrivena plaža u Europi

Plaža Pasjača, smještena južno od naselja Popovići u Konavlima, tridesetak kilometara južno od Dubrovnika, najljepša je skrivena plaža u Europi prema Forbesu. Ugledni američki časopis objavio je da je Pasjača prema istraživanju organizacije European Best Destinations (EBD) proglašena najljepšom skrivenom plažom u Europi u 2024. godini.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. Hrvatski učenici na međunarodnoj matematičkoj olimpijadi osvojili pet medalja

Na međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, na kojoj je u Engleskoj sudjelovalo 609 natjecatelja iz 108 država, hrvatski učenici su osvojili pet medalja. Hrvatsku su na natjecanju predstavljali Kristijan Šimović, David Lang, Adrian Grbac Lacković, Jurica Špoljar, Fabijan Cikač i Emil Missoni, svi učenici XV. gimnazije u Zagrebu. Kristijan, David i Fabijan su osvojili srebra, Adrian i Jurica bronce, a Emil je zaradio pohvalu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Čovjek svake godine anonimno donira KBC-u Rijeka. Donacijom nabavljen jako vrijedan sustav

Anonimni darivatelj svake godine daje KBC-u Rijeka znatne novčane iznose, sa željom da u osobno te u ime svoje obitelji iskaže zahvalnost KBC-u i doprinese boljitku regionalne zajednice i njenih stanovnika. Ove godine je odlučeno da se darovanim iznosom nabavi jako vrijedan sustav za nadzor vitalnih funkcija.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Gimnazijalac imao 100 posto iz matematike, fizike i engleskog. Nagrađen s 5000 dolara

Dodijeljene su nagrade Ministarstva najboljim maturantima gimnazija i strukovnih škola za uspjeh na državnoj maturi te Nagrada Marin Soljačić, Nagrada tvrtke Axians Hrvatska i Nagrada Ante Žužul.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Nickolas i Karlo rođeni su u 23. tjednu, preživjeli su bez ijednog zahvata

Mama Matea Nakić, zbog preranog otvaranja u 18. tjednu trudnoće, podvrgnuta je serklaži, no u 23. tjednu ipak je došlo do prijevremenog porođaja. Blizanci su rođeni 15. siječnja s malom porođajnom težinom - Nickolas je imao svega 590 grama, a Karlo 587. Liječničke prognoze nisu puno obećavale.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.