166 novih u Registru dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica

Foto: Duje Klarić/Cropix

U PROSTORIJAMA Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu 166 građana upisalo se danas u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Darivanjem krvi u akciji upisa koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina građani su podržali misiju Zaklade koja želi kontinuirano širiti Registar i tako nastaviti spašavati živote ljudi diljem svijeta. Akcija je, kako su poručili iz Zaklade, organizirana povodom Dana sestrinstva.

Svaka akcija upisa u Registar nosi poruku "lijek je u nama" kako bi se još jednom podsjetilo da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote.

Iz Zaklade poručuju da svi građani koji su dali krv za tipizaciju pomažu ljudima diljem svijeta jer je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide) u kojemu je prijavljeno 32.056 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica iz Hrvatske.

Iz hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica izdano je 27 transplantata i time dana nada za spas 27 života. Od toga je 15 transplantata bilo za primatelje u Hrvatskoj, a 12 za primatelje izvan Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.