19-godišnjak izgorio ispod auta u radionici, DORH za sve krivi brata

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Varaždinu je 9. rujna donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz čl. 222., st. 4., u vezi sa st. 3., čl. 215., st. 3. i st. 2. Kaznenog zakona, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Riječ je o slučaju iz veljače ove godine, kad je u autoradionici u Svetom Petru na ludbreškom području došlo do teške nesreće. Naime, prilikom popravka automobila buknuo je požar, a 19-godišnjak, koji se nalazio u jami ispod automobila, dobio je za život opasne ozlijede. Umro je tri tjedna kasnije u bolnici.

DORH krivi brata

Sad je Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo istragu protiv tri godine starijeg brata preminulog mladića.

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 20. veljače 2019. u Svetom Petru, kao vlasnik obrta za limariju i ovlašteni autolimar, izvodio radove popravka oštećenog spremnika goriva automobila protivno propisima o zaštiti na radu, na način da je postavio vozilo iznad servisne jame i uputio svojeg 19-godišnjeg brata, koji nije bio osposobljen za izvođenje takvih radova,  da u jami skine i isprazni spremnik goriva, iako je znao da rasvjetno tijelo u servisnoj jami nije propisno zaštićeno", piše DORH.

"Prilikom skidanja spremnika preostala količina benzina istjecala je iz spremnika i padala na uključenu žarulju koja nije bila zaštićena poklopcem, zbog čega je došlo do zapaljenja benzinskih para i eksplozije u servisnoj jami, a 19-godišnjak je pritom zadobio opekline drugog i trećeg stupnja, kao i inhalacijsku ozljedu dišnih putova, uslijed kojih je preminuo 8. ožujka 2019.", stoji u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.