7-godišnjak pao s vlaka smrti u Engleskoj. Voditelj zabavnog parka se ispričao

Screenshot: YouTube/Theme Park Worldwide

VODITELJ zabavnog parka Lightwater Valley uputio je javnu ispriku obitelji sedmogodišnjeg dječaka koji je zadobio po život opasne ozljede prilikom pada s rollercoastera, odnosno takozvanog vlaka smrti, javlja The Guardian.

Maleni dječak pao je u četvrtak prilikom vožnje vlakom smrti u zabavnom parku u engleskoj grofoviji Sjeverni Yorkshire. Završio je u bolnici s ozbiljnim ozljedama, no njegovo zdravstveno stanje se, na svu sreću, popravlja.

Ian Cunningham, voditelj zabavnog parka, izjavio je u ponedjeljak kako su svi zaposlenici u potpunosti usredotočeni na oporavak dječaka.

"Svima iz tematskog parka Lightwater Valley veliko je zadovoljstvo čuti da je dječaku koji je prošlog četvrtka pao s naše atrakcije Rollercoaster Twister sada bolje", rekao Ian Cunningham.

“Kao otac, mogu samo zamisliti kako se osjećala cijela obitelj kada se dogodio ovaj tragični incident. U potpunosti smo usredotočeni na dijete i njegovu obitelj te mu želimo što brži oporavak. Htio bih naglasiti koliko mi je žao zbog svega što se dogodilo. Želimo pružiti punu podršku obitelji dječaka“, dodao je.

Pokrenuta je istraga

Odbor za zdravlje i sigurnost velike Britanije pokrenuo je istragu o incidentu. Svjedoci su izvijestili kako su vidjeli dječaka da visi iz jedne kabine vlaka smrti prije nego što je pao na tlo.

Nakon što je 7-godišnjak pao, vožnja se nastavila još nekih 15 sekundi. Žena za koju se vjeruje da je majka dječaka, ostala je zaglavljena na vrhu vlaka smrti, dok su posjetitelji parka pritrčali u pomoć dječaku.  

Maleni dječak zadobio je po život opasne ozljede, ali mu se stanje, zbog intervencije liječnika, iz kritičnog ubrzo promijenilo u stabilno.

“U potpunosti surađujemo s istražiteljima. Sada je na nadležnim službama da utvrde što je točno dovelo do ovog incidenta“, rekao je Cunningham i dodao kako bi bilo neprimjereno spekulirati o uzroku nesreće prije završetka istrage.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.