93-godišnjak u Las Vegasu pucao u upravitelja zgrade zbog poplave u stanu

Screenshot: YouTube/KTNV Channel 13 Las Vegas

POLICAJAC je u Las Vegasu upucao 93-godišnjeg muškarca koji je zbog poplave u stanu pucao iz vatrenog oružja na upravitelja zaduženog za održavanje zgrade.

Na videosnimci s nadzorne kamere postavljene u zgradi vidi se kako 2. siječnja Robert Thomas, odjeven u crni kaput i s crnim šeširom, ulazi u ured zgrade i te pištoljem prijeti čovjeku koji sjedi za stolom. Zatim puca prema muškarcu, koji pada na tlo, a kasnije dolazi do njega i ispaljuje još jedan metak.

Policajac pucao u 93-godišnjaka

Nekoliko sekundi nakon što je Thomas ispalio dva hica, policajac Ronald Hornyack iz policijske postaje Las Vegasa stigao je na mjesto događaja i povikao Thomasu da baci pištolj, nakon čega je prema njemu ispalio jedan hitac.

No snimka s kamere pokazuje kako je Thomas spustio pištolj na obližnji stol prije nego što je upucan, piše The Independent.

Istraga policije

Robert Thomas prevezen je u bolnicu i ubrzo pušten. Optužen je za pokušaj ubojstva, otmicu i nošenje skrivenog oružja. Kada se 3. siječnja pojavio na sudu, 93-godišnjak je rekao kako nije htio ozlijediti muškarca u kojeg je pucao, nego da ga je želio "malo zezati".

Policija provodi internu istragu o opravdanosti uporabe sile policajca Hornyacka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.